Asien är en aldrig sinande källa till god och fräsch mat. Vill du äta grönt är dessutom det asiatiska köket
en dröm! Här finns kryddorna, grönsakerna och frukterna som gör varje vegetarian salig av lycka. Här bjuder
vi på nya favoriter med inspiration från Fjärran Östern.
Är du också galen i färgsprakande bowls och sushi? Prova denna regnbågsbowl med antingen kyckling eller tofu och en het chili-lime-sås!
2 portioner
Chili-lime-sås
Laxtallrik
Mangosallad
Sås
Vill man imponera på sina gäster är sushi garanterat något som fungerar. Det ser mycket svårare ut att göra än det är. Så lägg riset i blöt och börja!
15–18 stycken
Toppings
Dessa dumplings är barnsligt lätta att göra. Nyckeln till lyckade dumplings är att skapa rätt känsla när de
äts, de ska studsa i munnen! Många använder för magert fläskkött när de gör dumplings, men det optimala
är fläskfärs som innehåller 20 procent fett. För att fyllningen ska bli perfekt använder en del restauranger en
blandning av fläskfärs och räkor. Så har vi gjort i det här receptet. Och med shiitake svamp, som innehåller
mycket umami, krispiga vattenkastanjer, sojasås, risvinäger och potatismjöl och äggvita som binder samman,
blir fyllningen helt fantastisk. Du kan köpa färdig wontondeg eller göra din egen. Det är viktigt att hålla degen
fuktig under arbetet så den inte torkar och spricker.
Cirka 30 st. Serveras med sås att dippa i, som sojasås med lite vinäger och finstrimlad ingefära.
Wontondeg - dumplingdeg
Fyllning
Garnera med finhackad morot, finstrimlad ingefära, dipsås