Asien är en aldrig sinande källa till god och fräsch mat. Vill du äta grönt är dessutom det asiatiska köket
en dröm! Här finns kryddorna, grönsakerna och frukterna som gör varje vegetarian salig av lycka. Här bjuder
vi på nya favoriter med inspiration från Fjärran Östern.
Dessa dumplings är barnsligt lätta att göra. Nyckeln till lyckade dumplings är att skapa rätt känsla när de
äts, de ska studsa i munnen! Många använder för magert fläskkött när de gör dumplings, men det optimala
är fläskfärs som innehåller 20 procent fett. För att fyllningen ska bli perfekt använder en del restauranger en
blandning av fläskfärs och räkor. Så har vi gjort i det här receptet. Och med shiitake svamp, som innehåller
mycket umami, krispiga vattenkastanjer, sojasås, risvinäger och potatismjöl och äggvita som binder samman,
blir fyllningen helt fantastisk. Du kan köpa färdig wontondeg eller göra din egen. Det är viktigt att hålla degen
fuktig under arbetet så den inte torkar och spricker.
Cirka 30 st. Serveras med sås att dippa i, som sojasås med lite vinäger och finstrimlad ingefära.
Wontondeg - dumplingdeg
Fyllning
Garnera med finhackad morot, finstrimlad ingefära, dipsås
Vill man imponera på sina gäster är sushi garanterat något som fungerar. Det ser mycket svårare ut att göra än det är. Så lägg riset i blöt och börja!
15–18 stycken
Grilla räkspetten i en grillpanna och servera med en fräsch gurksallad och limeklyftor.
4 portioner
Servera med limeklyftor
Den klassiska indonesiska salladen gado gado är ett vanligt användningsområde för tempeh. Den krämiga
jordnötssåsen är en central del av salladen, som i övrigt består av pigga och glada grönsaker i samspel. Gado
gado översätts till potpurri, vilket syftar på att man ofta använder grönsaker beroende på utbud i säsong.
Gör gärna det du också.
JORDNÖTSSÅS:
Vitlök, citrongräs, ingefära och chili i en helt vegetarisk wok. Ät den för sig eller som tillbehör till fisk eller kött.
4 portioner (som tillbehör)