Bestick sätter stämningen för de enkla måltiderna med familjen till de festliga tillfällena som förenar oss med vänner och nära och kära.
Låt varje måltid, oavsett hur enkel den är, bli en stund av uppskattning, för det är ofta de små detaljerna som skapar de mest minnesvärda
ögonblicken i livet. Här ger vi tips på våra favoritbestick, allt från nyheter till klassiskt till de som trendar just nu!
Vi ser spännande blandningar av rostfritt stål med detaljer i marmor, porslin eller trä,
vilket ger en extra touch till din dukning. Dessutom ser vi former och texturer med
retroinspirerat utseende som påminner om middagar från förr.
Just nu ser vi en våg av mattsvarta, roséguldiga och mönstrade bestick som tar
över både hem och restauranger. Dessa moderna färger, ofta kombinerade med
minimalistiska former. De är perfekta för dig som vill ge dukningen en extra edge.
Klassiskt silverbestick har stått emot tidens tand och fortsätter att vara en symbol för elegans och kvalitet.
Med sitt enkla, men ändå raffinerade, utseende förhöjer de varje bord och passar lika bra till vardags som till fest.
Oavsett trender kommer silverbestick alltid att vara en tidlös följeslagare vid våra måltider, en påminnelse om att
vissa saker aldrig går ur stil och att skönhet ofta finns i det enkla och välgjorda.
Enligt traditionen ska knivar placeras till höger- och gafflar till vänster om tallriken. Under middagen ligger förrättsbesticken ytterst och varmrättsbesticken närmast tallriken. Dessertbestick ska vara ovanför tallriken och skaftet på skeden peka åt höger medan gaffelns åt vänster (kika gärna på vår illustration och se ett kuvert uppdukat enligt konstens alla regler).
Glöm inte att uppläggningsbestick kan vara både snygga och praktiska. Låt dem ligga framme och dekorera bordet. Det lättar samtidigt lite på värdskapet för dig. Vi vill ju att middagen ska vara en härlig och avslappnad tillställning, så glöm snyggt upplagda fat och låt gästerna förse sig själva.