Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

TRE SERIER ATT KÄNNA TILL

Lodge Classic - Prisvärd, en bra serie att starta med

Nybörjare - Serien Lodge Classic är till dig som känner dig relativt ny inför användningen av gjutjärnspannor.

Vilka gjutjärnsprodukter tipsar de anställda på Lodge oss om? För de som arbetar på Lodges huvudcampus är det en snabb promenad bort till South Pittsburg Factory Store. Det betyder att de enkelt kan köpa med sig hem alla delar ur Lodge sortiment som de är nyfikna att testaNär personalen blev tillfrågade om sina Lodgeköp visade det sig, inte helt överraskande, att det var just en beprövad klassiker som var den ultimata ”must-have” i köket.

 

 

UTFORSKA LODGE CLASSIC

Chef Collection - För dig som har erfarenhet av gjutjärnspannor

Erfaren - En kockinspirerad serie av köksredskap i gjutjärn. Här smälter Lodge mångåriga erfarenhet
samman med modern design – allt för att förhöja din matlagningsupplevelse i vardagen.

Få till de där stora grillränderna  utan grill  

Du behöver inte tända grillen för att få läckra grillmärken, allt du behöver är en grillpanna. Chef Collections vändbara grillpanna har upphöjda grillkanter som bryner maten precis som grillgallret på din utomhusgrill. 

Brassa inte på för fullt och använd rätt olja 

Kom ihåg att du inte behöver skruva upp värmen bara för att du vill ha grillsmak på spisen. Gjutjärn behåller värmen mycket bra. Så länge du har låtit kokkärlet förvärmas får du en perfekt stekyta varje gång. Om kokkärlet blir för varmt kan maten fastna och det kan krångla till matlagningen. Alla spishällar är olika, men någonstans mellan medel och hög värme brukar räcka för de flesta gjutjärn. Och glöm inte att smörja in ytan med en olja som har en hög rökpunkt. Rapsolja är en sådan, den ska hantera värme och bör inte sätta igång ditt brandlarm.  

UTFORSKA CHEF COLLECTION

Blacklock - Premiumkollektion med många fördelar

Proffs - Möt Blacklock, Lodges premiumserie av kokkärl i gjutjärn.

2019 introducerade Lodge sin Blacklock serie. Blacklock är resultatet av flera års forskning för att ta fram en produkt som löser några av de vanligaste problem som vi ställs inför när vi använder kokkärl i gjutjärn. Så här har Lodge gått de tillväga, vi tar det steg för steg:

1. Gjuter tunt för att skapa lättviktsgjutjärn.

Blacklock har en viktreduktion på upp till 25% och har uppfunnits på nytt för att enkelt kunna lyftas, bäras och hanteras.

2. Smart design för ökad komfort

Handtagen på Blacklock-produkter har utformats med en stilren V-utskärning i mitten av handtaget, vilket minskar mängden järn i handtaget så att luft kan flöda och hålla det svalare längre. Assistanshandtagen och stekpannorna med dubbla handtag i Blacklock-serien är alla upphöjda med mer utrymme för handen. Vilket också ger bra kontroll.

3. Trippelinbränning™ för en naturlig nonstick-funktion

Med Blacklock har de bränt in tre gånger så att kokkärlen får naturliga nonstick-egenskaper, exceptionell smak och en förenklad rengöring.

UTFORSKA BLACKLOCK

Utvalda produkter

DIN NYBÖRJARGUIDE TILL GJUTJÄRN

Vi fattar - ibland får gjutjärn dåligt rykte för att vara komplicerat. Alla har en åsikt om "rätt sätt" att ta
hand om sina kokkärl och det kan kännas överväldigande
när man är ny. Men vi tror att det finns många
sätt att få gjutjärn att fungera för dig. Följ några av våra
bästa tips så kommer du att bemästra konsten
att laga mat i gjutjärn på nolltid.
 

Inbränningen 

Lodge köksredskap är inbrända och redo att användas. I sitt gjuteri lägger de ett lager sojabaserad vegetabilisk olja på kokkärlet och bakar det i hög temperatur.

Matlagningen 

Du kan använda gjutjärn över vilken värmekälla som helst. Men oavsett var du lagar mat kommer gjutjärn att värmas upp på ett annat sätt än din vanliga nonstick-panna. Gjutjärn behåller värmen som inget annat köksredskap, så du behöver inte skruva upp temperaturen för att steka det perfekta ägget eller få en läcker stek på din biff. Alla har olika spishällar, men vi rekommenderar att du börjar med medelvärme och arbetar dig uppåt därifrån. Ha tålamod, ta dig tid att förvärma stekpannan och var inte rädd för att justera temperaturen under hela tillagningsprocessen.  

Underhåll 

Så här tar du hand om din stekpanna i tre steg. 

  • Steg 1 - Tvätta Diska ditt köksredskap i gjutjärn för hand. Du kan använda en liten mängd tvål. Använd vid behov en kastrullskrapa för mat som fastnat. För envisa matrester som fastnat kan du sjuda lite vatten i 3-5 minuter och sedan använda skrapan när kastrullen har svalnat.  
  • Steg 2 - Torka - Torka omedelbart och noggrant med en luddfri trasa eller pappershandduk. Om du ser lite svarta rester på handduken är det helt normalt och beror bara på kryddan. 
  • Steg 3 – Olja in Gnid in ett mycket tunt lager matolja eller kryddspray på ytan av kokkärlet. Använd en pappershandduk för att torka av ytan tills inga oljerester finns kvar. 

RECEPT - RÄKTACOS

Smarriga räktacos

Nivå: Nybörjare 
Förberedelsetid: 10 minuter 
Tillagningstid: 25 minuter 
Portioner: 4-6 

Taco-fyllning  

  • 650-700 g jätteräkor, skalade och rensade 
  • 2 msk majonnäs 
  • 1 msk av din favorit allround fiskkrydda 
  • 1 avokado, skivad i ½ tum tjocka skivor 
  • 8 tortillas av mjöl  
  • Hackad koriander 
  • ca. 1 dl pico de gallo 

Aioli 

  • ½ dl majonnäs  
  • 1 msk olivolja 
  • 1 tesked senap 
  • ¼ avokado i tärningar 
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad 
  • 1 tesked limejuice  
  • 1/2 tesked av din favorit allround fiskkrydda 

Gör så här

  1. Torka räkorna med hushållspapper. Vänd runt med majonnäs och fisk-krydda. Täck över och kyl tills det är dags att tillaga. 
  2. Förbered aiolin: Tillsätt majonnäs, senap, olivolja, tärnad avokado, vitlök, limejuice och salt med en visp eller stavmixer. Mixa tills röran är slät och har en jämn färg.  
  3. När räkorna har marinerats förbereder du dem för grillning med två spett. Trä ett spett genom räkan nära stjärten och ett annat genom den fetare delen av räkan. 
  4. Förvärm en grillpanna med dubbla brännare med grillribborna uppåt på medelvärme, ca 5 minuter. Olja in grillpannan strax innan du lägger i räkorna. Stek räkorna 2-3 minuter per sida. Se till att räkorna får full kontakt med de heta grillränderna av gjutjärn. 
  5. Medan räkorna steks i grillpannan oljar du avokadon och strör över lite salt. Grilla i en minut och ta bort från värmen. 
  6. Ta bort räkorna från grillpannan och lossa spetten. Linda in tortillorna i aluminiumfolie och värm dem på grillpannan.  
  7. Lägg upp tacos med pico, grillad avokado, räkor och aioli och garnera sedan med koriander och jalapeño (om så önskas). 

TILLVERKNING I 125 ÅR

Ett gjuteri som bryr sig om sitt fotavtryck

 ”På Lodge tar vi vårt ansvar för miljön på stort allvar. Vi är djupt rotade i South Pittsburg, Tennessee,
där vårt företag föddes 
och där vi finns kvar än idag. Att agera i vår miljös och vårt närområdes bästa
intresse är hur vi skyddar våra rötter och 
återinvesterar i vår framtid. Som ett familjeägt företag i
femte generationen är vi fast beslutna att göra det rätta för våra 
anställda och vårt samhälle.”

Lodge tar tillvara på skrot

De blandar tackjärn, återvunnet stål, legeringar och gjutgods från vårt gjuteri för att skapa det smälta järn som deras kulturarvskokkärl tillverkas av. Genom att använda återvunnet stål och kasserat gjutgods håller de material borta från deponierna. Under 2021 köpte Lodge in 9 076 ton återvunnet stål, eller slitterstål, och smälte om 33 370 ton defekt gjutgods, vilket möjliggör för materialet att vara i bruk i generationer.

Återanvänder om-och-om igen

Sand är en stor del av tillverkningsprocessen. 1996 samarbetade de med Tennessee Department of Environment and Conservation's Division of Solid Waste för att ta fram en policy för återanvändning av icke-farlig gjuterisand. Sedan dess har man återanvänt använd sand för byggprojekt på deras campus och i samhället, inklusive en basebollplan för lokala barn. Under 2021 återvann Lodge cirka 1 000 kubikmeter sand för att använda den i olika projekt runt sitt campus.

Återvinning av kryddolja

Ett av de sista stegen i tillverkningsprocessen är att bränna in köksredskapen. Förra året återvann de 15,9 ton inbränningsolja. Istället för att göra sig av med överflödig olja återanvänds den av andra företag för att tillverka deras produkter. Faktum är att en stor del av den olja som Lodge ger bort används i hundmat och smink.

lodge.png

Lodge

Upptäck Lodge - en gjutjärnspanna för induktionshäll, gasolgrill samt ugnen!

Lodge grundades 1896, fast då under namnet The Blacklock Foundry efter grundaren Joseph Lodge's nära vän. The Blacklock Foundry hade stor framgång med sina gjutjärnsprodukter ända fram tills att deras lokaler brann ner 1910. Bara tre månader senare, några kvarter bort, återupplivades företaget igen men nu under namnet Lodge Manufacturing Company. 

Företaget har alltid skapat högkvalitativa produkter och inte så konstigt då heller att de överlevt allt från den stora depressionen till två världskrig. På senare år har Lodge kommit till att bli en ledande producent av slitstarka gjutjärnsprodukter. Där de ligger i spetsen tack vare sina smarta och innovativa lösningar.

Fyll köket med tidlösa och (i princip) odödliga produkter från Lodge. Hos oss hittar du ett brett urval av produkter från Lodge.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken