Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Lyxig brunch med WMF

Måltiden mellan frukost och lunch är helt klart utformad för en stund av lyx och njutning. Vi kallar det brunch.

Naturligtvis är det som bjuds allra viktigaste men även hur det görs. Se till att förbereda så mycket som möjligt så att du kan sitta och mysa tillsammans med dina gäster.

Planera innehållet, ta fram recept och gör inköpen i god tid före bjudningen. Duka bordet, dekorera gärna med färska blommor och ställ fram det som inte måste vara kylt. Ställ även fram fina träskärbrädor tillsammans med knivar så att grönsaker, frukt och bröd enkelt kan skäras upp vid bordet.

Underlätta genom att röra ihop eventuell pannkaksmet i förväg, låt den stå och svälla och grädda först när gästerna anlänt. Mixa smoothie någon timme i förväg och låt den vara kvar i kannan. Tillsätt is och mixa slätt när det är dags att hälla upp så får alla en väl kyld smoothie.

Placera brödrosten på bordet för enkel inställning av önskad rostningsgrad och snabb servering. Brygg kaffet direkt i en termos så kan alla sitta ner och fylla på sina muggar i lugn och ro.

För ett perfekt fluffigt caféskum är mjölkskummaren en given lyx. Ställ den på bordet och låt gästerna välja den sorts mjölkdryck de föredrar. Se även till att lägga fram några bitar fin choklad för den som vill göra lyxig varm choklad direkt i skummaren!

Trevlig brunch!

Bananpannkakor

ca 8 st

Du behöver

  • 2 st bananer
  • 2½ dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel (kan uteslutas)
  • 1 krm salt
  • Smör eller olja till gräddning

Gör så här

  1. Skala och dela bananerna i mindre bitar och mosa dem.
  2. Tillsätt ägg, bakpulver, kanel och salt och vispa till en smet.
  3. Hetta upp pannan och smält smör. Skeda i pannkakor i önskad storlek och grädda tills kanterna får färg och vänd. Grädda tills hela pannkakorna fått färg.
  4. Servera gärna med lönnsirap och färska bär.

Smoothie

Ca 1 liter

Du behöver

  • 2st bananer
  • 1 st avokado
  • 150 g ananas
  • 2 dl yoghurt
  • 1½ dl kokosvatten

Gör så här

  1. Skala och dela frukterna i mindre bitar.
  2. Häll alla ingredienser i mixern och mixa tills det är slätt.
  3. Fördela i glas.

Tips!
För en iskall smoothie kan du tillsätta isbitar eller använda exempelvis fryst ananas.

Addera god design och kvalitet i köket

Vare sig det gäller knivar, bestick, kastruller, stekpannor eller mindre köksapparater strävar WMF efter att ge dig unika produkter av hög kvalitet med sofistikerad design.
WMF har levererat kvalitetsprodukter till kök världen över i 170 år och är idag det största varumärket i Tyskland för hushållsartiklar.

Köksapparater

KITCHENminis är en serie elektriska apparater som utvecklats för att tillgodose mindre hushåll eller mindre kök. Produkterna är utformade för att spara utrymme, resurser och energi samtidigt som funktionaliteten och prestandan hålls hög. 

Bestick

WMFs bestick finns i en mängd utföranden. Du kan känna dig trygg med att det finns en stil som matchar just din smak. Besticken är gjorda av slitstarkt och elegant Cromargan® 18/10 rostfritt stål som är resistent mot matsyror, korrosionsfritt och dessutom tål maskindisk.

Kokkärl

Fina råvaror förtjänar förstklassiga köksredskap. WMFs grytor och kastruller är gjorda av robust och hållbar Cromargan® - 18/10 rostfritt stål. Bara de bästa materialen är gott nog i WMFs produkter.

Smaksätt hösten med svampens umami, söt pumpa och krispiga röda äpplen 

Underbara höst med all dess färgprakt i gula och röda nyanser och för att inte tala om den friska luften. Så härligt! Det är också en säsong fylld av godsaker som svamp, äpplen och pumpa. Även om det inte riktigt är dags för Halloween än så står den runt hörnet.  

Det är hög tid att mysa inomhus! Vi laddar upp med en värmande och krämig pumparisotto (receptet hittar du här nedanför). Har du äpplen eller kanske svamp att ta till vara? Ja, i år blev det verkligen ett riktigt gott svampår. Torkugnar är ett effektivt och enkelt sätt att bevara skörden från trädgården och skogen. För att kickstarta hösten vill vi tipsa om produkter som hjälper till att fixa säsongens goda grytor och soppor. 

Missa inte heller vår guide till hur du gör bars i torkugn och såklart hur du nyttjar den på bästa sätt för bär, frukt och svamp. 

TORKA BÄR, FRUKT & SVAMP

Det trendar att torka maten!  

Kanske för att det är ett enkelt sätt att tillvarata säsongens godsaker, förlänga hållbarheten (i upp till två år!) samt att det är plånbokssmart. Hur gott är det inte med de torkade bären som snack, i matlagningen eller som topping vid frukosten? Men ganska dyrt när du köper dem i affären. Bättre då att göra själv och varför inte passa på att göra bars eller bärgodis direkt i torkugnen! 
 
Med en modern torkugn kan du torka alla sorters matvaror som frukt, bär, grönsaker, svampar, örter, blommor. Även fisk för dig som vill det. I torkningsprocessen, som är kan liknas vid en tillagning på mycket låga temperaturer, bevaras både smak och näring i maten. På så vis främjar torkugnen både bättre hälsa och ekonomi. 

Fortsätt läsa för att ta del av våra bästa tips!

1. Fyll skafferiet med säsongens favoriter och spara pengar: 

När du torkar överbliven frukt och grönt förlänger du hållbarheten. För vissa livsmedel med så mycket som upp till två år (och det gillar man ju!). Men tänker du – ”jag har ju ingen stor trädgård med prunkande bärbuskar eller fruktträd”. Ingen fara, oavsett om du har trädgård eller inte så kan det vara smart att passa på att bunkra upp när dina favoriter är i säsong och priset är lägre i mataffären. På så vis kan du fylla skafferiet med både sommaren och höstens råvaror. Mycket av den torkade maten kan också återfuktas med vatten för att sedan tillsättas i goda grytor, soppor och såser. 

2. Naturliga och effektiva livsmedel 

När du torkar själv får du 100% koll på vad du stoppar i dig – inga tillsatser. Torkningen kräver bara en enda ingrediens och det är den som du torkar. Torkade skafferivaror tar också mycket mindre plats, ofta blir råvarorna mindre än en sjättedel av sin ursprungsform. Platseffektivt! Inte heller krävs någon el för att förvara dem i form av kyl och frys. Viktigt bara att du ser till att förvara dem i rena och torra behållare. Minskad vikt och storlek gör också dessa godsaker perfekt för vandringen och campingen.

3. Tänk på det här när du väljer torkugn

En bra torkugn är enkel att använda och säker för ändamålet. Du letar efter en som ger jämn temperatur och ett bra luftflöde runt maten. Risken för bakterietillväxt är mycket låg till skillnad från andra tork- och konserveringsmetoder. Lägg upp lagom stora bitar på brickorna i din torkugn och ställ in timern. Sedan kan du lugnt gå och göra annat för ugnen stänger av sig själv när den är klar. 

Torka skogens dunder - Blåbär och svamp! 

I våra nordiska skogar finns det friskt av både svamp och bär. Se till att plocka för att torka inför årets kyligare månader.  

Bär

Här följer några enkla tips på hur du torkar bär för bästa resultat. 

  • Blåbär blir ofta kallat för superbär och det är inte oförtjänt. Det är nämligen fyllt med hälsofrämjande egenskaper. Näringsinnehållet är högt med vitaminer, mineraler och antioxidanter. 
  • Sprid ut bären (hela) på torkbrickorna och torka på omkring 40 grader i ca. 12 timmar. Det kan variera lite mellan olika torkugnar men de är klara när de är helt torra. Förvara dem sedan torrt och solfattigt i upp till två år! Njut av dem till frukosten, i smoothies och bakverk. 
  • För att göra bars eller bärgodis mixar du enkelt samman dina bär med valfria ingredienser. Kanske är det andra frukter, kryddor samt frön och nötter. Bred sedan ut dem som remmar i på torkbrickan eller välj en torkugn med medföljande bakduk för bars.  

Det är faktiskt väldigt enkelt fixat och såklart väldigt gott!  

Svamp

I våra skogar har vi flera fina matsvampar att ta till vara på för använda i matlagningen året om. De får en mycket fin svampsmak när de torkas. Perfekta smakförhöjare i dina favoritrecept. Dessutom håller de sig väldigt länge om de förvaras torrt.  

Dags att torka svamp? Så här gör du: 

  1. Rensa bort svampar som inte är hela, rena eller som ser gamla ut. 
  2. Skär de större svamparna i bitar om ca. 0,5 cm tjocka skivor. 
  3. Sprid sedan ut dem på torkbrickor. För att få till bästa luftflödet vill du inte använda torkdukar. 
  4. Torka dem runt 50 grader i mellan 8-10 timmar. Det här gäller de flesta svampsorter, men vill du var helt säker – gör en googling på just din sort. Som nämndes tidigare, det kan skilja sig något från torkugn till en annan. Men det viktiga är alltid att de är helt torra innan du tar ut dem. Ett tips kan vara att bryta dem och det ska låta ett litet ”knäpp” – då vet du att de är färdiga! 
  5. För bästa förvaring: använd en lufttät glasburk. 

RECEPT

Höstig och värmande pumparisotto

Redo att avnjutas på mindre än 20 minuter! Vad smakar väl bättre än en krämig risotto med pumpa så här års. Receptet är skapat för att du snabbt och lätt ska kunna tillaga en värmande måltid. Till din hjälp har du WMFs tryckkokare. Maten blir nämligen saftig och välsmakande i den och dessutom behålls näringen i maten dessutom extra bra med en tryckkokare!

Portioner: 4
Tillagningstid: 8 minuter
Svårighetsgrad: Väldigt enkel

Ingredienser

  • 1 tsk Olivolja
  • 150 g Lök
  • 400 g Pumpa (Butternut squash)
  • 300 g Arborioris
  • 700 ml Grönsakssbuljong
  • 50 g Parmesan

Så här gör du

  1. Tillsätt olja i kastrullen.
  2. Skiva löken tunt.
  3. Skala pumpan och rensa den från kärnor samt skär den i 1,5 cm stora tärningar.
  4. Bryn lök och pumpa i tryckkokaren.
  5. Därefter tillsätts riset. Blanda om.
  6. Tillsätt buljong. Rör om.
  7. Sätt en timer på 8 minuter och slå på tryckkokaren.
  8. Krydda med salt och svartpeppar. Smaka av.
  9. Riv rikligt med parmesan, rör om - Servera!
wmf.png

WMF - Över 150 års erfarenhet inom köksutrustning

Köp grytor, stekpannor, knivar, bestick eller köksmaskiner från WMF online hos oss på Bagaren och Kocken. Vi har ett både brett och stort sortiment på eget lager vilket gör att vi kan leverera snabbt och smidigt.

WMF har levererat kvalitet till köket i över 160 år och är idag en av Europas största producenter inom tillverkningen av rostfria kökstillbehör. Företaget grundades i staden Geislingen i södra Tyskland år 1853 och har sedan dess strävat efter att ge maximal njutning åt hemmakockar, både vid bord, spis och köksbänk. Deras produkter täcker hela upplevelsen från de första förberedelserna i köket till den färdiga rätten på bordet. Allt från kaffemaskiner, knivar, vattenkokare, stekpannor till bestick och tallrikar går att hitta i WMFs sortiment. 

 

Läs mer

 

 

 

Dölj text
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken