Snart är det dags att börja laga lite julmat! Vi har samlat ett gäng hjälpsamma köksprodukter
så att du kan planera och förbereda dig i köket för all härlig matlagning!
Jansson med jordärtskockor, glaserad julskinka eller snabbstekt kål med het yoghurt?
Recepten hittar du längst ner på sidan.
Onsdagen den 8/12 18:00 kommer mästerkocken Emilia Nilsson ta över vår instagram och köra en julig cookalong!
På menyn står hemmagjorda köttbullar och rödbetssallad - perfekt för adventsmyset eller julbordet!
Tips! Köp hem ingredienserna nedan i förväg så kan du laga maten samtidigt!
Gör så här
Värm en stekpanna med en klick smör i, stek löken på medellåg värme tills den blir mjuk, gyllene och karamelliserad i pannan.
Blanda grädde, havregryn, potatismjöl, senap, sirap, stekt lök och kryddor i en skål. Låt stå och svälla i 5 minuter. Addera nöt- och fläskfärsen och blanda ihop väl.
Värm en stekpanna med smör och olja i. Forma köttbullarna med händerna. Stek på medelvärme och ruska stekpannan så att köttbullarna får fin stekyta runt om.
Låt rödbetorna rinna av. Finhacka löken. Hacka eller strimla rödbetorna. Skala och hacka eller strimla äpplet i samma storlek som rödbetorna. Blanda ihop äpple, rödbetor och lök med majonnäs, crème fraiche, senap, pepparrot, salt och peppar. Smaka av och garnera gärna med lite pepparrot på toppen.
Ugn 200°
Ugn 225°
4 portioner
HET YOGHURT
4 portioner
Tillbehör