Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Tid för julmat

Snart är det dags att börja laga lite julmat! Vi har samlat ett gäng hjälpsamma köksprodukter
så att du kan planera och förbereda dig i köket för all härlig matlagning! Dessutom hjälper vi dig
lite med dukningen, som är en superviktigt detalj på julbordet.

5 tips för när du ska duka inför jul

  • Satsa på en vacker dukning med stora härliga fat och porslin.
  • Levande ljus, stämningsfull belysning, levande blomsterarrangemang och behaglig musik fulländar upplevelsen!
  • Välj ljuslyktor som antingen går i linje med den befintliga dukningen eller välj att bryta av med en accentfärg som drar ögonen till sig. Lyktorna gör sig perfekt ihop med andra inredningsdetaljer så grupperna dem gärna tillsammans med andra föremål på bordet, kanske ett ihop med salt och pepparkvarnen och två bredvid vasen med blommor?
  • Investera i linneservetter, det är nästan ofattbart vilken skillnad det blir om du dukar med servetter i linne jämfört med papper.
  • Gör egna placeringskort. Tänk “enkelt” och skriv middagsgästernas namn på löv, stenar eller något annat som du har nära till hands i hemmet.

LÄS MER I VÅR DUKNINGSGUIDE

TRE PORSLIN SOM ÄR PERFEKTA FÖR JUL

RECEPT

Jansson med jordärtskockor

Du behöver

  • 2 stora gula lökar
  • Smör
  • 600 g potatis av mjölig sort
  • 500 g jordärtskockor
  • 1 burk ansjovisfiléer
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk ströbröd

Ugn 200°

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör utan att den tar färg.
  2. Skala potatis och jordärtskockor och strimla tunt. Tänk på att jordärtskockorna har något längre tillagningstid, så skär dem lite tunnare än potatisen.
  3. Varva potatis, jordärtskockor, lök och ansjovis i en ugnsfast form.
  4. Droppa över lite ansjovisspad och häll på grädden. Strö över ströbröd och klicka på 2 msk smör.
  5. Grädda mitt i ugnen cirka 50 minuter. Både potatis och jordärtskockor ska vara mjuka och gratängen ha fin färg.

Glaserad julskinka

Du behöver

  • 1 julskinka, 2 1/2–3 kg (gärna rökt)
  • 1 lök
  • 5–6 nejlikor
  • 6–8 svartpepparkorn
  • 1 tsk hel koriander
  • 2 lagerblad
  • 3–4 persiljekvistar
  • 1 dl dijonsenap
  • 2 dl farinsocker

Ugn 225°

Gör så här

  1. Lägg skinkan i en stor gryta.
  2. Skala löken och stick in nejlikorna i den. Lägg löken, pepparkornen och koriandern i grytan tillsammans med lagerbladen och persiljekvistarna.
  3. Häll i kallt vatten så det täcker skinkan.
  4. Koka upp skinkan utan lock. Skumma av med en hålslev. Sänk värmen när vattnet kokar och lägg på locket.
  5. Låt skinkan koka på svag värme ca 1 1/2 timme. Stäng sedan av plattan och låt skinkan dra i spadet ca 30 minuter. Skär ett rutmönster i svålen med en vass kniv.
  6. Glasering: Värm ugnen till 225°. Klappa skinkan torr med hushållspapper och lägg den sedan i en ugnsfast form.
  7. Pensla skinkan med senapen runt om och strö över farinsocker. Klappa fast det runt om hela skinkan.
  8. Ställ in skinkan mitt i ugnen och glasera den gyllenbrun och knaprig ca 10 minuter.
  9. Ta ut skinkan och låt den vila i 10 minuter innan du skär den i tunna skivor.
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22