Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

 

Köksknivar med praktiska tillbehör - Beskär ditt kött, bröd eller potatis med enkla och smidiga drag som får dig att framstå som ett riktigt matproffs. Bra knivar är skarpa, känns bra i handen och skär med precision. Bagaren & Kocken erbjuder ett brett utbud av köksknivar från kända leverantörer. Till våra knivar har vi även samlat ett sortiment av tillbehör såsom knivslipare och skärbrädor som håller dina värdefulla köksredskap i topptrim! När man ska välja knivar hamnar man lätt inför många olika val. Japansk eller europeisk slipning? Flexibel eller hård? Stål eller keramik? Vilken design? Vårt mål är att göra dessa val så roliga som möjligt. Att köpa en ny kökskniv online hos oss ska vara förknippat med lust. Därför har vi samlat ett stort sortiment av japanska knivar, europeiska knivar, keramikknivar, stålknivar, flexibla knivar, hårda knivar och allt däremellan. Dessutom kan vi nästan alltid leverera köksknivarna snabbt och smidigt. 

 

Jakten på den perfekta kniven

Vilka knivar behöver man i ett hushåll? Hur tar jag hand om mina knivar bäst? Hur ska jag
förvara knivarna när jag inte använder dem? Frågorna är många när det kommer till kökets
viktigaste redskap. Här har vi samlat en lite guide som hjälper dig bena ut några frågetecken
kring hur du ska tänka inför dina knivköp, vilket underlag som passar bäst att jobba på, hur du
slipar dina knivar och hur du förvarar dem. Du hittar också tre knivtips från mästerkocken Edin!

Vilka knivar behöver jag?

Man kommer ganska långt på en riktigt bra kockkniv. Men ska du ta dig ann kökets alla utmaningar med finess rekommenderar vi en uppsättning av i alla fall en kockkniv, skalkniv, brödkniv och grönsakskniv. Känner du att du vill uppdatera hela knivlådan på en gång är det knivset perfekt. Här får du en bra uppsättning knivar till ett bättre pris.

Har du redan några av knivarna men känner att du saknar lite skärpa är det rekommenderat att köpa en kniv i taget. Börja med en kockkniv som du känner ligger rätt i handen och börja sedan att bygga på ut efter det.

En vass kniv är en säker kniv

Har du provat att arbeta med en slö kniv vet du precis hur frustrerande det är. Grönsaker blir mos, köttet blir trådigt och bladet glider på löken. Men vad många inte vet är att det faktiskt är väldigt enkelt att sköta om sin kniv för att behålla den sylvassa skärpan du upplevde första gång du använde kniven.

Är kniven riktigt slö rekommenderar vi att investera i en slipsten med dubbla sidor. Med denna kan du arbeta upp eggen till perfektion igen. Men i många fall räcker det att använda sig av skärpstål eller knivslip.

Skär på rätt underlag

Det kan vara en självklarhet – men undvik att skära utan skärbräda! Det skadar eggen varje gång du nuddar underlaget och du sliter ut din kniv illa kvickt. Istället ska du använda dig av skärbrädor av antingen trä eller plast. Men det är inte bara för knivens skull, det är också mycket mer hygieniskt att skära på rätt underlag.

Vi rekommenderar att du har en uppsättning av skärbrädor för olika ändamål. Skär till exempel aldrig upp bröd på en skärbräda du använder för lök. Brödet kommer ta unken smak av löken.

Förvara knivarna rätt

Låt inte dina knivar ligga och skramla i en låda, de förtjänar bättre! Det finns flera alternativ för att lägga in insatser i lådor som gör att knivarna ligger still och säkert. Men vi föredrar att använda knivlist eller knivblock. Knivlisten är väldigt lättjobbad då du kan placera den nära din arbetsyta och alltid ha knivar nära till hands. Samma gäller ett knivblock men här kan du behöva lite större yta. Har du ett kök som klarar av att svälja ett knivblock ska du titta efter en modell som har plats för alla knivar och ett skärpstål, det gör att du enkelt få som vara att använda dig av alla knivar och skärpstålet när det är nära till hands.

LÄR DIG SLIPA KNIVAR

KNIVTIPS

Edins bästa knivtips!

Edin Dzemat är en kock med en gedigen meritlista. Han har jobbar på Noma i Köpenhamn, varit
lagkapten för Svenska Kocklandslaget och vinnare av Kockarnas Kamp 2016. Här har han samlat sina tre
bästa tips när det kommer till att ta hand om sina knivar, välja rätt skärbräda och knivuppsättning.

Japansk eller europeisk kniv?

Den japanska kniven görs i ett hårdare stål än de europeiska och kan därför slipas i en brantare vinkel (ca 12-15 grader). Den yttersta skäreggen blir tunnare då. De traditionella japanska knivarna är alltid enkelslipade, d.v.s. bara slipade på ena sidan av bladet. En kniv som är slipad så presterar bättre när man vill skiva tunt.

En västerlänsk / europeisk kniv är alltså tjockare och är gjorda i ett mjukare stål än den japanska – vilket gör den mindre skör. Slipningsvinkel: 20-25 grader.

Damaskusstål?

På damaskus-knivar har man ett hårt stål i mitten och mjukare stål utanpå för att ge styrka åt bladet. Man bankar sedan bladet för att få fram vågmönstret. Ett hårt stål går att slipa skarpare och det mjuka är tåligare mot t ex rost- och brottskador. Dessa val är mest av kosmetiskt intresse och har relativt liten påverkan på knivens skärförmåga.

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22