Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Back to reality!

Förenkla vardagen

Baka bröd – hembakt bröd till frukost är ju vardagslyx på hög nivå. Baka ett gäng frallor eller limpor och frys in.

Gör storkok – frys in ett par matlådor så att du har ifall det krisar någon dag. Någon dag kanske solen skiner fint när du kommer hem, njut av den istället för att stå i köket då och hämta en matlåda. Ibland hinner man helt enkelt inte med, då är det skönt att ha en back-up i fryslådan.

Planera - Gör mycket mat ena dagen som senare i veckan kan förädlas till någon ny maträtt. T.ex. potatis – koka ”för mycket” på måndagen och stek på eller rosta i ugnen en dag senare i veckan.

Gör långkok – Har du upptäckt slow cooker-världen än? Det är superenkelt - lägg i ingredienserna på morgonen och åk till jobbet. När du kommer hem väntar en fantastiskt god gryta på dig! Maten tillagas i låg temperatur och köttet blir underbart mört. Använd bra råvaror och frys sedan in din nyttiga ”snabbmat” om vardagstimmarna inte räcker till.

Gör en lista över vardagsmat – snabba och enkla rätter uppradade på en lista gör att du lätt kan planera storhandlingen för veckan. Tips! Låt varje familjemedlem bidra med sina favoritmaträtter och planera tillsammans.

Köp en ny kökspryl – Det ska vara kul att laga mat! Precis som ett nytt klädesplagg kan pigga upp i vardagen gör en ny kökshjälpreda det också. Unna dig ett nytt knivset, en wokpanna eller varför inte en köksassistent? Det underlättar med bra grejer – så är det faktiskt!

Köksprylarna som är ett måste när vardagen kryper närmare:

  1. En bra kaffe- och/eller espressomaskin – En god kopp kaffe är ett måste för att komma igång.
  2. Blender – En vitaminrik smoothie är en perfekt start på dagen!
  3. Slow cooker – maten lagas medan du arbetar. Hur bra är inte det?!
  4. Juicemaskin - Fyll kroppen med vitaminer! Kanske prova på sellerijuice som så många pratar om?!
  5. Smart förvaring - smarta lunchlådor och bekväma to go-muggar gör vardagslunket lite enklare!
  6. Tryckkokaren – Perfekt när du vill ha maten klar snabbt. Kokar potatisen på under 10 minuter!

RECEPT

Världens bästa kycklinglasagne

Du behöver:

4 portioner

  • 2 purjolökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 g jordärtskocka
  • 500 g kycklingbröst
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl buljong
  • Salt och peppar
  • 4 kvistar färsk dragon

Bechamelsås

  • 6 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1⁄2 tsk riven muskotnöt
  • 100 g riven mozzarella
  • Salt och peppar
  • 1 kula hel mozzarella
  • Ca 9 fullkornslasagneplattor
  • 1 liten burk basilikapesto

Gör så här:

  1. Skölj purjolöken och skär i tunna ringar. Finhacka vitlöken.
  2. Skala och skär jordärtskockorna i små tärningar, ca 1x1 cm. Tärna kycklingköttet i lika stora bitar.
  3. Värm hälften av oljan i en gryta och fräs grönsakerna några min. Ta sedan upp dem ur grytan.
  4. Värm upp resten av oljan och bryn kycklingköttet. Tillsätt grönsakerna och buljongen och koka upp. Smaka av med salt, peppar och hackad, färsk dragon.
  5. Värm 5 dl mjölk i en gryta. Häll resten av mjölken och vetemjölet i en burk med lock och skaka till en klumpfri redning. Tillsätt redningen i den varma mjölken under omrörning och koka såsen ca 3 min. Tillsätt muskotnöt och riven mozzarella och smaka av såsen med salt och peppar.
  6. Varva lasagneplattor, kycklingblandning, bechamelsås och pesto. Toppa med skivad mozzarella och pesto. Låt lasagnen vila ca 10 min, grädda den sedan i 200° ugnsvärme i ca 30 min.

Enkla surdegsbullar till frukost

Låt degen jäsa i kylen över natten. Grädda på morgonen och få rykande, nygräddade bullar till frukost!

Du behöver

12 bullar

  • 1 påse Bagarens Vetesurdeg, Jästbolaget
  • 10 g jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 1/2 dl linfrö
  • 150 g rågmjöl
  • ca 450 g vetemjöl special

Ugn 225°

Gör så här:

  1. Rör ihop surdeg, jäst och vatten. Rör i salt, linfrö, rågmjöl och vetemjöl och arbeta ihop till en deg i 10 minuter, gärna i maskin. Låt degen jäsa övertäckt över natten i kylskåp.
  2. Ta ut degen och låt den stå i rumstemperatur i 1 timme. Forma bullar med hjälp av två skedar eller med lätt oljade händer.
  3. Låt bullarna jäsa övertäckta i 20 minuter. Grädda i 20–25 minuter mitt i ugnen.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken