Pastamaskiner

Få saker är härligare än en riktigt god färsk pasta med en god sås till. Att köpa pasta i affären kan aldrig riktigt ta dig till Toscanas gröna kullar, Roms kullersten, Milanos puls, Sardiniens fiskebyar eller till Venedigs broar så som färsk pasta kan göra. Många tror att det är svårt och jobbigt att göra egen pasta men det behöver det inte alls vara! Med rätt pastamaskiner är det roligt, smidigt och blir jättegott att göra pasta hemma. Dessutom får man koll på vad pastan innehåller och vad man eventuellt ger till sina barn, vänner eller familj.

Vi har ett stort sortiment av bra manuella och elektriska pastamaskiner och tillbehör till bra priser - för att göra sin egen pasta. Det är både roligt och nyttigt att göra egen pasta.

Bagaren och Kocken har pastamaskiner av god kvalitet, bland annat från leverantören Marcato. Prova olika typer av pasta som lasagne, spaghetti och ravioli. Vi levererar din pastamaskin snabbt och smidigt med en hög och trygg service.

En stor fördel med en motordriven pastamaskin är att du får två lediga händer så att du kan hantera din pasta!  

Pastamaskiner

Pasta som i Italien

 

Gör egen pasta

Ta din hemlagade pasta till en helt ny nivå! Med färska örter i degen blir det inte bara nya och spännande smaker på pastan, det blir ju också ett otroligt fint mönster.

Lägg mjölet i en stor skål och blanda med salt. Gör en grop i mitten och knäck i äggen. Arbeta in mjölet i äggen lite i taget med fingertopparna tills det blir en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den tills den känns smidig. Vira in degen i plastfolie och låt den vila i 1 timme.

Dela sedan degen i fyra bitar. Platta ut en degbit och kavla den på grövsta falsen i pastamaskinen. Dela degen på mitten och kavla den i maskinen igen. Kavla degen tunnare och tunnare tills degen är så tunn den kan bli. Upprepa 4–5 gånger. Lägg ut pastaremsorna på lätt mjölat bakbord. Lägg på färska örter utan stjälkar. Se till att de ligger platt på pastan. Lägg på ett pastaark över örterna och kavla i maskinen igen tills det är så tunt det kan bli. Skär pastan i fyrkanter eller remsor. Lägg i kokande vatten och koka i 3–4 minuter tills pastan är al dente.
 

En klassiker från 1930

Har man väl ätit färsk pasta är det svårt att gå tillbaka till den torkade. Med en pastamaskin fixar du biffen, eller rättare sagt spaghettin, på ett kick. Vi presenterar ett svårslaget orginal från Italien.

Atlas 180 från Marcato är en pastamaskin som varit med ända sedan 30-talet. Den första oslipade varianten började tillverkas redan 1931. Maskinen är främst gjord för att vara lätt att använda och praktisk , men den stilrena designen är inte fel den heller. Med sina många tillbehör och kompletterande delar kan den blanda degen, skära till samt extrudera pastasträngar med mera. Med de olika rullarna som hör till kan man göra allt från lasagne, fettuccine och tagliolini hemma i köket. Bäst av allt? Den enkla rengöringen som gör att du inte kommer tröttna på att använda den.
 

Recept & Inspiration

 
 

Pasta Vegetable

4 portioner

Olivolja
1 röd lök
1 röd paprika
1 vitlök
1 grön squash
400 g pasta, t ex penne

Kapris- & vitlökssmör
100 g smör
1 vitköksklyfta
2 msk kapris

Servera med
Parmesanost eller pecorinoost
 
Gör så här:
1. Häll olja i botten på en ugnsform. Tillsätt skalad och klyftad lök, paprika i bitar, hela vitlöksklyftor med skal och squashen skuren i halvmånar och blanda om noga. Tillaga i ugnen medan du kokar pastan. Tillsätt pastan till såsen och blanda om.

2. Kapris- och vitlökssmör: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt finhackad vitlök och kapris, smält sedan på svag värme.

3. Vid servering: Ringla såsen över pastan. Servera med riven parmesan- eller pecorinoost.