Ordet houcho Betyder kniv på japanska. Om du tar hand om din houcho-kniv på rätt sätt kan du ha den ett helt liv! Den ligger lätt i handen, med ett funktionellt skaft och en sylvass egg.
Blad: Hi Carbon Steel • Slipvinkel: 15 grader • Handtag: magnoliaträ
Ytan på kniven är ojämn, vilket inte enbart är en enastående design, fyller även ett syfte. Det är den som motverkar vakuumet mellan kniv och råvara vilket innebär att bladet med enkelhet skär igenom allt.
Blad: grovt hamrad av 67 lager VG-10-stål, processat åtta gånger • Hårdhet: ca 58 HRC • Handtag: Bränt trä
Designen på kniven är inte enbart estetiskt tilltalande, den fyller även funktionen att exempelvis potatis eller dylikt inte fastnar på bladet.
Blad: Handbankat av 5 lager AUS10-stål • Hårdhet: 60-61 HRC • Handtag: Vril från bland annat lärk, persikoträd, lönn & kemfer
Bladet har en keramisk beläggning som är extremt stark och hållbar och det ergonomiska handtaget ligger stabilt i handen. Den japanska kockkniven finns i två varianter: svart med handtag i pressat trä och vit med soft-grip handtag.
Handtag: Tåligt Pakkaträ
Vill du veta mer? Få svar på alla dina knivrelaterade frågor här i Bagaren och Kockens stora knivguide!
Sedan introduktionen av japanska Satake år 1998 har de blivit en storfavorit i svenska hem. Inte bara går varumärket hem hos folket men även hos flertalet professionella kockar så som årets kock-jurymedlemmen Håkan Thörnström.
Letar du efter den perfekta kniven som både är enkel att använda i köket och även enkel att underhålla? Då är Satake märket för dig.
Att ha en vass egg på knivar har även andra fördelar än att det enbart är enklare att skära igenom råvaror. Det ger även en snittyta som hjälper maten behålla smak, spänst och färg då det tillagas med även förhindrar det att skurna råvaror tar smak av annan mat du har i kylen samt att de håller längre. Satake har flera olika slipverktyg som hjälper dig hålla dina knivar sylvassa.
Förutom fantastiska knivar erbjuder Satake även stekpannor i lättviktsgjutjärn, rejäla gjutjärnsgrytor (som går utmärkt att använda över öppen eld), gjutjärnswokar, gasbrännare, gjutjärnstekannor och temuggar.