Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Om Satake

Sedan introduktionen av japanska Satake år 1998 har de blivit en storfavorit i svenska hem. Inte bara går varumärket hem hos folket men även hos flertalet professionella kockar så som årets kock-jurymedlemmen Håkan Thörnström.

Letar du efter den perfekta kniven som både är enkel att använda i köket och även enkel att underhålla? Då är Satake märket för dig.

Att ha en vass egg på knivar har även andra fördelar än att det enbart är enklare att skära igenom råvaror. Det ger även en snittyta som hjälper maten behålla smak, spänst och färg då det tillagas med även förhindrar det att skurna råvaror tar smak av annan mat du har i kylen samt att de håller längre. Satake har flera olika slipverktyg som hjälper dig hålla dina knivar sylvassa.

Förutom fantastiska knivar erbjuder Satake även stekpannor i lättviktsgjutjärn, rejäla gjutjärnsgrytor (som går utmärkt att använda över öppen eld), gjutjärnswokar, gasbrännare, gjutjärnstekannor och temuggar.

SATAKES KNIVSERIER

Houcho

Ordet houcho Betyder kniv på japanska. Om du tar hand om din houcho-kniv på rätt sätt kan du ha den ett helt liv! Den ligger lätt i handen, med ett funktionellt skaft och en sylvass egg. 

Blad: Hi Carbon Steel • Slipvinkel: 15 grader • Handtag: magnoliaträ

Kuro

Ytan på kniven är ojämn, vilket inte enbart är en enastående design, fyller även ett syfte. Det är den som motverkar vakuumet mellan kniv och råvara vilket innebär att bladet med enkelhet skär igenom allt.

Blad: grovt hamrad av 67 lager VG-10-stål, processat åtta gånger • Hårdhet: ca 58 HRC • Handtag: Bränt trä

Ame

Designen på kniven är inte enbart estetiskt tilltalande, den fyller även funktionen att exempelvis potatis eller dylikt inte fastnar på bladet.

Blad: Handbankat av 5 lager AUS10-stål • Hårdhet: 60-61 HRC • Handtag: Vril från bland annat lärk, persikoträd, lönn & kemfer

Hi Tech

Bladet har en keramisk beläggning som är extremt stark och hållbar och det ergonomiska handtaget ligger stabilt i handen. Den japanska kockkniven finns i två varianter: svart med handtag i pressat trä och vit med soft-grip handtag. 

Handtag: Tåligt Pakkaträ

satake-logo.png

Satake

Ända sedan samurajsvärdens tid har de vassaste knivarna kommit från Japan. I SATAKEs sortiment finns Houcho, No Vac, Damaskus samt några köksredskap. 
 
Houcho är en fantastisk kniv med handtag i magnoliaträ. 
No Vac blir ständigt bäst i test. Hålen och valken gör att det som skivas och hackas inte suger fast på bladet. 
 
Damaskus smids på samma sätt som ett samurajsvärd. Lager på lager viks och bankas ut 62 gånger, vilket ger kniven dess karakteristiska ådror på bladet.
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Fri frakt när du handlar för över 499 kr.
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Behöver du hjälp?
Du kan alltid nå oss genom att ringa fram till klockan 16:00, men kom ihåg att du kan även skicka oss ett email genom att klicka på länken nedan.
031-25 22 22