Bagaren och Kocken AB


 
 

Recept Mandelmjölk

 
Gör egen mandelmjölk snabbt och enkelt i din blender. Receptet är förutom att det är
väldigt enkelt även supergott och supernyttigt. Blir ett bra alternativ till vanlig mjölk för den
laktosintoleranta, veganen eller den som inte gillar komjölk.
Ingredienser
  • 10 dl Vatten
  • 2 dl Mandlar, blötlagda och skalade
  • 2 matskedar Agavesirap
  • 1 tesked Vaniljextrakt
  • 1/8 tesked Salt
  • Blir ungefär en liter färdig mandelmjölk
Gör så här
  • Lägg mandlar tillsammans med vatten i en Fourside Jar eller Wildside Jar och försäkra dig om att locket är ordentligt stängt. Välj Juiceprogrammet om det finns på din blendtec. Om inte, mixa på medium-hög hastighet i 50-60 sekunder.
  • Sila vätskan genom en silduk för att få bort skal och bitar.
  • Diska kannan och häll i vätskan igen. Tryck på pulsknappen 4-5 gånger för att blanda ordentligt. 
  • Mandelmjölken kan förvaras i kylen i ca 3 dagar.
  •  
Näringsvärde per portion (2 dl)
  • 60 Kalorier
  • 2,5 g Fett
  • 8 g Kolhydrater
  • 1 g Fiber
  • 1 g Protein