Jul hos Bagaren och Kocken

Den 24 december är en mycket speciell dag för många. En dag då nära och kära samlas och firar julen tillsammans. Julen består av omtanke, underbar julmat, god glögg, smaskiga godsaker och julklappar av alla dess slag. Vi på Bagaren och Kocken tycker att julen är magisk!

Vi har samlat allt du behöver till och inför julen i fyra olika kategorier. För fina och uppskattade julklappar kolla in vår kategori julklappstips.

Favoritklapparna

Julklapparna

Skäm bort vänner och familj med köksglädje från Bagaren och Kocken. Här hittar du handutvalda favoriter som vi är säkra på kommer göra julen till något alldeles speciellt, tillsammans med maten och umgänget så klart. På kampanjsidan har vi delat upp klapparna i fyra olika priskategorier så att du enkelt kan hitta det du är ute efter.

Maten & baket

Julens godaste mat och bak hittar du här. Vi har samlat massor av recept och produkter så att du  kan planera och förbereda dig i köket för all härlig matlagning. Du hittar blandannat recept på en magisk julskinka av vildsvin, julkonfekt och några alternativ för en grönare jul.
 
 

Julens godaste karameller

Olja till formen
60 g smör
125 g rörsocker
1,5 dl vispgrädde
½ dl salt lakritssirap
½ tsk flingsalt
🍫 20 karameller
1 Lägg bakplåtspapper i en form 10x15 cm och pensla det med olja.

2 Koka upp smör, socker, grädde och lakritssirap i en kastrull. Koka på medelvärme under omröring tills temperaturen är 122-124°C. Använd en sockertermometer.

3 Häll karamellmassan i formen. Låt det svalna lite och sedan stå i kyl ett par timmar.

4 Vänd upp karamellen på skärbräda och skär i bitar 2x2 cm. Strö på flingsalt och servera. Förvara sedan i kyl.