Den har nio funktioner och hela 18 tillbehör. Du kan bland annat vispa, knåda, mosa, blanda, röra, mala, riva, passera, stoppa korv och Ankarsrum® Assistent Original passar både små och stora hushåll. Den tillverkas och monteras för hand i Ankarsrum, Småland. Köksmaskinen är smått legendarisk då den har en 75-årig historia bakom sig. Sedan starten år 1940 har det sålts 1 500 000 Ankarsrum® Assistent Original i 30 olika länder. Hos Bagaren och Kocken hittar du ett stort sortiment av Ankarsrum köksassistent i olika färger och även flertalet tillbehör, eller varför inte välja ett komplett set som till exempel Stora Tillbehörspaketet.
Hur kommer det sig att mammas eller pappas mat alltid smakar bäst? En fråga som är svår att svara på men en sak är säker: svaret har mer att göra med minnet och upplevelsen än sjävla receptet. Ankarsrum är enade om att mat lagad hemma alltid smakar bäst, så är det bara, och de redskap vi använder ska vara hållbara, robusta och av högsta kvalitet.
Det är en stolthet i att göra något från grunden och bjuda familj och vänner på ett minne. Det är vad som gör ett hem, just ett hem. Precis som dina föräldrar skapade ett hem med minne och kärlek av mat.
1. Montera assistenten med kittel, degkniv och degrulle.
2. Värm mjölken till 37°C
3. Smula jästen i kitteln, tillsätt mjölken och starta assistenten med degrullen ända intill kittelkanten på låg hastighet tills jästen löses upp.
4. Tillsätt salt, socker, mjöl och klicka till sist i smöret. Hjälp eventuellt assistenten igång genom att dra armen in mot mitten några gånger.
5. Lås degrullen 2-4 cm från kittelkanten, öka till medelhastighet och låt assistenten arbeta i cirka 5 min. Använd timern.
6. Täck kitteln med jäslocket och låt degen jäsa cirka 40 minuter
7. Ta upp degen på bakbord och platta till den så att den blir cirka 1 - 1,5 cm tjock
8. Ta ut runda bröd med t.ex. ett glas och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper
9. Låt jäsa under bakduk i 25 min.
10. Sätt ugnen på 225°C
11. Pensla med mjölk och strö över sesamfrön och grädda mitt i ugnen 8 - 10 min.
12. Låt svalna på galler under bakduk