Som så mycket annat som har med köket att göra så kommer namnet sauteusen från det franska språket. Att sautera betyder att skaka eller studsa på franska och används när man ska bryna något snabbt. Ungefär samma princip som vid wokning.
En sauteuse är i utseendet mest lik en kastrull men har sluttande kanter som gör att den ser ut lite som en mindre wokpanna. Ett väldigt mångsidigt kokkärl som kan användas som en såskastrull att koka sås i, eller mer som en stekpanna att bryna grönsaker, kött eller fisk i. Det allra bästa är kanske att man enkelt kan använda den till flera av de sakerna samtidigt. Till exempel först bryna fläskfilé och sen koka upp en sås tillsammans med köttet. Såsen och köttet delar på så sätt med sig av sina smaker till varandra.
På Bagaren och Kocken hittar du sauteuser i olika prisklasser och storlekar. Vi har produkter i olika material så som koppar, kolstål, keramik och rostfritt stål. Alla med olika fördelar för vad ändamålet och syftet ska vara.