Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Mareld Akio Santoku-set, 2 delar, 13 & 18 cm

Santoku-kniven är kanske den allra mest populära japanska kockkniven. I det här setet från Mareld ingår två av de mest använda varianterna, med bladlängd på 13 respektive 18 centimeter. Knivarna ingår i Marelds Akio-serie, tillverkad med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål som ger varje blad ett unikt vackert mönster. Bladen har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa exceptionellt länge. Knivarna är noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket, så du kan skiva, hacka och tärna med lätthet.

Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Handtaget är rundat i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Tack vare den snygga designen i ljust trä kan du dessutom låta knivarna hänga synliga på en knivlist, nästan som dekoration. Vi rekommenderar att du diskar knivarna för hand.

På japanska betyder san siffran tre, medan toku betyder uppgifter. Direktöversatt betyder det tre uppgifter, något som tolkas på lite olika sätt. Vissa menar att santoku-kniven därför ska användas till kött, fågel och fisk, medan andra hävdar att det betyder att den ska användas för att skiva, tärna och strimla. Oavsett får du knivar med funktionell och vacker design, utmärkta till både vardagsmat och till mer avancerade rätter. Vassa och tåliga knivar är en bra investering, eftersom en sned och sliten kniv lättare slinter och orsakar skärsår. En hård, skarp och välgjord kniv är enkel att skära med eftersom den snabbt och exakt gör precis vad handen ber om, med mycket mindre risk för att slinta.

Eftersom knivar tillverkade enligt japansk smidestradition har en högre hårdhet än europeiska knivar så kräver de lite extra arbete när du slipar dem. Om du vill kan du dra ett par drag med ett diamantslipstål före varje användning. Genom att ta väl hand om dina knivar säkerställer du att de håller sig vassa i många år framöver. Till det kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000 grit för underhållsslipning. Om du vill kan du avsluta med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för att polera eggen till knivskarp perfektion.

Läs mer

Santoku-kniven är kanske den allra mest populära japanska kockkniven. I det här setet från Mareld ingår två av de mest använda varianterna, med bladlängd på 13 respektive 18 centimeter. Knivarna ingår i Marelds Akio-serie, tillverkad med Damaskus-teknik i 67 lager rostfritt stål som ger varje blad ett unikt vackert mönster. Bladen har en hårdhet på 60-62 HRC, vilket gör att de håller sig vassa exceptionellt länge. Knivarna är noga utvalda för att kunna täcka alla behov i köket, så du kan skiva, hacka och tärna med lätthet.

Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Handtaget är rundat i midjan och smalnar av mot bolstret, vilket ger dig ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Tack vare den snygga designen i ljust trä kan du dessutom låta knivarna hänga synliga på en knivlist, nästan som dekoration. Vi rekommenderar att du diskar knivarna för hand.

På japanska betyder san siffran tre, medan toku betyder uppgifter. Direktöversatt betyder det tre uppgifter, något som tolkas på lite olika sätt. Vissa menar att santoku-kniven därför ska användas till kött, fågel och fisk, medan andra hävdar att det betyder att den ska användas för att skiva, tärna och strimla. Oavsett får du knivar med funktionell och vacker design, utmärkta till både vardagsmat och till mer avancerade rätter. Vassa och tåliga knivar är en bra investering, eftersom en sned och sliten kniv lättare slinter och orsakar skärsår. En hård, skarp och välgjord kniv är enkel att skära med eftersom den snabbt och exakt gör precis vad handen ber om, med mycket mindre risk för att slinta.

Eftersom knivar tillverkade enligt japansk smidestradition har en högre hårdhet än europeiska knivar så kräver de lite extra arbete när du slipar dem. Om du vill kan du dra ett par drag med ett diamantslipstål före varje användning. Genom att ta väl hand om dina knivar säkerställer du att de håller sig vassa i många år framöver. Till det kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000 grit för underhållsslipning. Om du vill kan du avsluta med Mareld Slipsten 4000/8000 grit för att polera eggen till knivskarp perfektion.

  • Knivblad i 67 lager Damaskus-stål
  • Mästerliga kockknivar
  • Suveräna för många köksuppgifter
  • Tåligt handtag i vattenavvisande pakkaträ
Förpris 1 795 kr
1 299 kr
Slutsåld
Finns ej i Göteborgsbutiken
Akio Santoku-set, 2 delar, 13 & 18 cm
Produktserie
Akio
Varumärke
Mareld
Kategori
Knivset
Färg
Ljust pakkaträ
Material
Rostfritt stål, trä
Tål maskindisk
Handdisk rekommenderas
Art.nr
56402

{{vm.state.productReviews.length}} recensioner av Akio Santoku-set, 2 delar, 13 & 18 cm

Dela dina erfarenheter av "Mareld Akio Santoku-set, 2 delar, 13 & 18 cm"

{{vm.state.productReviews.length}} av {{vm.state.productReviews.length}} Vill rekommendera denna produkt
Skriv en recension
Alla som laddar upp en bild, deltar i tävlingen om ett presentkort på 500kr. Bilden måste vara din egen.
Tack för din recension
För att se din recension behöver du uppdatera din webbläsare
{{ review.Stars }} Recenserad av {{ review.FirstName }} {{ review.LastName }}
{{ review.PositiveVotes }}
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken