I köket ska man ha vassa knivar. Allt för många har slöa och tråkiga knivar hemma i köket. Det förstör en stor del av den glädjen i köket. Att ha en riktigt vass kniv som nästan smälter genom råvarorna är en helt oslagbar känsla.
Även om man har bra knivar hemma så spelar det inte speciellt stor roll om de är slöa. Då förstör man de nästan bara, istället för att utnyttja hela deras fantastiska potential. Just därför är det viktigt att vårda sina knivar och i det ingår att slipa dem. Att slipa knivar behöver inte vara svårt. Speciellt inte om man har en bra knivslip som man använder till rätt sorts kniv. Alla knivar kräver olika metoder att slipa på och olika knivslipar.
På Bagaren och Kocken har vi alla möjliga sorters knivslipar i vårt sortiment. Skärpstavar, brynen, slipstenar, våtslipar och skärpstål finns att hitta hos oss. Så vad du än föredrar eller behöver för din knivvård så har vi det. Om du behöver slipa snabbt och smidigt kan en skärpstav eller traditionell knivslip vara bäst. Behöver du slipa lite noggrannare på till exempel osymmetriska japanska knivar så kan en slipsten passa bättre. Vilken knivslip du än behöver så har vi den på Bagaren och Kocken.