Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Upplev de många möjligheterna med en glassmaskin. Det kan kännas som en rolig investering, som utan tvivel kommer att bli en stor succé, när du börjar uppleva de många fördelarna. Hos Bagaren och Kocken hittar du ett brett sortiment med många av de olika modeller som finns; oavsett om du önskar en med eller utan inbyggd kompressor.

Med en glassmaskin har du alltid din favoritglass nära till hands. Upplev allt från extra krämig vaniljglass och mjuk sorbet, till hälsosam nice-cream med ganska få ingredienser. Det kan vara svårt att välja vilken glassmaskin man ska slå till på, men med vår köpguide kan du bli lite klokare i ditt val.

Imponera på gästerna och bjud på hemgjord glass med NOD

Med NOD Ice Cream Maker kan du enkelt och snabbt göra din egna glass med olika smaker och konsistenser.
Maskinen har en generös kapacitet på 1,5 liter, vilket räcker till många portioner glass!

Om du vill göra flera olika typer av glass är det också möjligt att köpa en extra glasskål som tillbehör. På så vis kan
du skapa flera olika glassmaker i ett svep!

5 TIPS FÖR PERFEKT GLASS

 

  1. Använd en termometer. Det är viktigt att glassmeten får rätt temperatur - så får du nämligen bäst resultat.
  2. Använd vaniljglassen som bas och lägg sedan till det du gillar som smaksättning! Exempelvis Oreo, hackad choklad eller bär.
  3. Investera i en glassmaskin! Det råder ingen tvekan om att det för en enorm skillnad att göra glass i en glassmaskin. När glassen körs i maskinen så fryses den i små kristaller vilket gör den krämig. Om glassen blir fryst utan maskin så finns det en risk att det blir ojämnt fryst.
  4. Använd både grädde med en hög fettprocent om mjölk i smeten. På så vis blir den lätt, krämig och rund i smaken.
  5. Servera aldrig din glass helt djupfryst - den smakar bäst om du låter den stå framme en stund och bli lite mjuk!

GLASSMASKIN UTAN KOMPRESSOR FRÅN CHAMPION

Denna glassmaskin passar dig som inte har så mycket plats i skåpen men ändå vill ha en riktig glassmaskin hemma.
Den är enkel att använda - frys behållaren i god tid - häll i glassmeten i behållaren och slå på maskinen!

GLASS MED KITCHENAIDS NYA GLASSTILLBEHÖR

Detta glasstillbehör fungerar ungefär på samma sätt som en modell utan kompressor - du behöver alltså frysa
ner behållaren innan du kan göra glass. Denna maskin passar dig som vill ha en riktigt snygg glassmaskin
som inte tar så mycket plats i köksskåpet.

Så här gör du:

Steg 1: Förvara skålen i frysen i minst 16 timmar
Steg 2: Förbered glassmeten i förväg (upp till 1,4 liter)
Steg 3: Ställ frysskålen på köksmaskinen (säljs separat)
Steg 4: Sätt fast drivenheten och blandredskapet
Steg 5: Tillsätt glassmeten i skålen
Steg 6: Blanda i 20 till 30 minuter på hastighet 1
Steg 7: Servera i dessertskålar eller frys i en lufttät behållare till senare

GLASSMASKIN MED KOMPRESSOR FRÅN WILFA

Denna glassmaskin ger dig läcker glass på under en timma. Häll din glassmet i behållaren och starta maskinen -
svårare än så är det inte! Du behöver alltså inte frysa någon del innan och denna modell klarar 2,5 liter på samma
gång. Perfekt för dig som vill kunna göra mycket glass - när du vill!

Olika modeller

Till en början så finns det två sorters glassmaskiner; de utan kompressor och de med kompressor. Detta är också det väsentligaste som du ska överväga, när du ska investera i en glassmaskin. Utöver det så kan det finnas andra faktorer som också skiljer de olika modellerna nåt när du ska välja, såsom kapacitet, den färdiga mängden och tillagningstiden.

Glassmaskin med kompressor

Denna typ av glassmaskin har ett separat fryselement, som gör att glassen sakta fryses ner med hjälp av maskinens kompressor. Så du kan köra på och göra all glass som du önskar, när du än har lust. En glassmaskin med kompressor tillhör den högre prisklassen, men ger dig alla fördelar, och låter dig göra glass som ett proffs. Nackdelen med dessa modeller kan vara storleken. I och med att de har en inbyggd kompressor så tar de automatiskt mer plats. Ska man ska försäkra sig om att man har plats för den.

Glassmaskin utan kompressor

Det billigare alternativet. Denna typ kallas även för glassmaskin med integrerat fryselement, vilket betyder att i själva skålen sitter fryselementet. Det betyder också att när du ska göra glass med dessa modeller, så ska skålen ha varit i frysen i minst ett dygn innan den är färdig att användas. Detta kan ses som en nackdel, då du inte bara kan göra lite glass när du har lust, utan du måste veta om det ett dygn i förväg. Detta är även viktigt om man önskar att göra flera portioner. Dock så tar inte dessa modeller lika stor plats i köket, så de är lätta att ta fram och packa undan efter användning.

Köpguide

Det finns olika faktorer som har betydelse när du ska välja en glassmaskin. De behov och krav som du bör överväga finns du här.

Kapaciteten: Desto större maskin, desto större färdig mängd får du. De största maskinerna kan göra upp till 1,7 liter glass.
Tillagningstiden: Om du är mycket otålig kan det vara en fördel att välja en glassmaskin med kompressor, då det går betydligt snabbare än med en utan.
Med eller utan kompressor: Om du väljer en maskin utan så ska du vara uppmärksam på att det tar längre tid, efter som att den ska ha varit i frysen i minst ett dygn innan. Väljer du en maskin med kompressor så kan du stilla din glasslust snabbare – den fryser under omröring, vilket också ger den perfekta konsistensen.
Design: Designen har ofta något med storleken att göra och du bör överväga om det ska vara en med eller utan kompressor. De flesta maskiner har en enkel design, så att de ska passa in i alla hem.
Märke: Ett märke som Nemox är italienskt och har specialiserat sig på glassmaskiner. Sage är utrustad med en rad innovativa funktioner. DeLonghi gör traditionellt glassmaskiner och är älskade av sina användare. Wilfa gör glassmaskiner där du får mycket för pengarna. Märket kommer alltid att vara en smaksak, och några väljer också glassmaskin utifrån märken om de redan har det hemma i köket.

Fördelar med en glassmaskin

Gör bättre glass: Smaka skillnaden och upplev en mycket krämigare hemlagad glass. Att den rör om medan glassen fryser, gör inte bara processen enklare, men ger dig också ett bättre slutresultat.

Smakrik glass utan kristaller: Det är enkelt att göra glass med en glassmaskin, då den enkel ser till så att alla ingredienser blandas ordentligt. Samtidigt som detta görs klys den även ner. Blandningsprocessen ser till så att luft pressas in i glassen, vilket gör att den inte kristalliseras.

Hitta på dina egna smaker: Du kan helt själv bestämma vilken smak du vill göra och önskar att prova. Man kan njuta av sin favoritglass när som helst. Så slipper man också risken att glasskiosken har slut på din favoritsmak.

Ett hälsosammare alternativ: När du själv väljer ingredienser, kan du se till så att glassen är hälsosammare. Det kommer dock att bli en smakskillnad, och några kommer att föredra den vanliga glassen – medan andra tycker bättre om det hälsosammare alternativet. Du kan till exempel prova hemgjord glass utan mjölk, socker, gluten eller andra tillsatser helt efter dina egna preferenser.

Alternativ

En ny spelare på marknaden inom glassmaskiner är Yonanas. Denna sorts maskin bör man dock snarare kalla en sorbetmaskin, då ingredienserna är frusen frukt. Det behöver inte tillsättas något annat än detta så att man kan vara fri från smakämnen och tillsatser. Vill man fortfarande tillföra lite extra så kan man strö lite mörk choklad över när glassen är klar. Maskinen är enkel att använda och ställer inga höga krav.

Det kan också vara så att du tycker att en glassmaskin är en för stor investering, då kan det finnas en annan lösning. Har du en bakmaskin, det finns många modeller, så kan du ibland köpa till en glassmaskin som tillbehör. Har du till exempel en bakmaskin från KitchenAid, Kenwood eller Smeg kan du köpa till en skål med fryselement i.

Tillbehören fungerar som en glassmaskin utan kompressor. Därför behöver du ha skålen i frysen minst 24 timmar innan du ska göra glassen. Annars så är det bakmaskinens vanliga blandredskap som ser till så att glassen blandas ordentligt, så att du kan njuta av din välsmakande favoritglass.

Inspiration

Det är helt utan tvivel en smaksak vilken glass som är den bästa. Några föredrar glass, andra isglass och en tredje föredrar sorbet. Därför finns det många råd på vilken man ska göra, och det finns utan tvivel, massor av information på nätet. Vi har en läcker recept här, som du kan använda dig av om du saknar inspiration. Du hittar fler välsmakande recept och tips på hur du lyckas med din glassmaskin på vår blogg, klicka här för att läsa vidare!

RECEPT

Somrig rabarberglass

Finns det något somrigare än rabarber? I denna supergoda glass skapar rabarberna en ultimat sommarsuccé!

Du Behöver:

  • 250 g rabarber, eller två stjälkar
  • 4 dl mjölk, fetthalt 3 %
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 6 äggulor

Gör så här:

  1. Börja med att skölja och skala rabarberstjälkarna om de är tjocka. Skiva dem och lägg i dem i en kastrull tillsammans med 1 dl socker och vattnet. Sjud i ungefär 5 minuter tills rabarbern är mjuk och låt dem svalna.
  2. Skär vaniljstången itu på längden och skrapa ur fröna med hjälp av kniven. Häll mjölken, grädden, vaniljfröna och stången i en rostfri kastrull. Koka upp och dra bort kastrullen från plattan.
  3. Vispa äggulan och 2 dl socker i en bunke tills det blir luftigt. Ta kastrullen med gräddmjölken och häll över den i en jämn stråle i bunken med äggulorna. Vispa samtidigt. Häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm upp blandningen igen och vispa i kastrullen med en visp. Om du är osäker kan du använda en termometer och ta av kastrullen vid 85°C. Annars kan man bara se när blandningen börjar tjockna. Det viktigaste är att det inte kokar.
  4. Häll sedan över blandningen i en bunke och ställ den i kylen. Du kan låta den stå över natten vilket ger ett lite bättre resultat men det är inget måste. Blandningen ska hinna bli hyfsat kall. Sila blandningen innan du häller över rabarberpurén. Häll över glassmeten i glassmaskinen och sätt igång glassmaskinen. När konsistens är krämig och god så är glassen klar i glassmaskinen. Ställ in den i frysen i minst ett par timmar innan den ska serveras. Servera i skål eller rån med färska jordgubbar. Njut!

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken