Att kunna laga hemmagjord pasta är svårslaget, oavsett om det är för att imponera på gästerna eller för att lyxa till en vardagsmiddag med familjen. I det här setet från Essentials ingår både Essentials-pastamaskin och Mareld ravioliset, så att du har allt behöver för att kunna sätta igång.
De delar som medföljer är:
1 x pastamaskin
1 x degskärare
1 x fyrkantig raviolipress (diameter 7x7 cm)
1 x rund raviolipress (diameter 6,5 cm).
Pastamaskinen har nio olika inställningar för tjocklek, vilket låter dig välja precis hur du vill ha din pasta. För bästa resultat rekommenderas att du arbetar degen två-tre gånger på varje inställning, från den tjockaste till den tunnaste. En bordsklämma medföljer, så att din maskin står säkert på plats medan du arbetar.
När degen är utkavlad väljer du själv om du vill skära ut bandpasta (till exempel tagliatelle, pappardelle och fettuccine), eller om du vill använda någon av raviolipressarna och göra fylld pasta. När fyllningen är på plats försluter du enkelt pastan med någon av de två pressarna. Du kan med fördel experimentera dig fram för att hitta ditt perfekta recept. Du kan med fördel testa till exempel ricotta och spenat, mozzarella och soltorkad tomat eller salsiccia, ricotta och riven parmesan.
Rengör maskinen genom att torka av den med fuktig trasa efter användning. Diska raviolipressar och degskärare för hand och torka dem direkt för att hålla dem fina så länge som möjligt.
Att kunna laga hemmagjord pasta är svårslaget, oavsett om det är för att imponera på gästerna eller för att lyxa till en vardagsmiddag med familjen. I det här setet från Essentials ingår både Essentials-pastamaskin och Mareld ravioliset, så att du har allt behöver för att kunna sätta igång.
De delar som medföljer är:
1 x pastamaskin
1 x degskärare
1 x fyrkantig raviolipress (diameter 7x7 cm)
1 x rund raviolipress (diameter 6,5 cm).
Pastamaskinen har nio olika inställningar för tjocklek, vilket låter dig välja precis hur du vill ha din pasta. För bästa resultat rekommenderas att du arbetar degen två-tre gånger på varje inställning, från den tjockaste till den tunnaste. En bordsklämma medföljer, så att din maskin står säkert på plats medan du arbetar.
När degen är utkavlad väljer du själv om du vill skära ut bandpasta (till exempel tagliatelle, pappardelle och fettuccine), eller om du vill använda någon av raviolipressarna och göra fylld pasta. När fyllningen är på plats försluter du enkelt pastan med någon av de två pressarna. Du kan med fördel experimentera dig fram för att hitta ditt perfekta recept. Du kan med fördel testa till exempel ricotta och spenat, mozzarella och soltorkad tomat eller salsiccia, ricotta och riven parmesan.
Rengör maskinen genom att torka av den med fuktig trasa efter användning. Diska raviolipressar och degskärare för hand och torka dem direkt för att hålla dem fina så länge som möjligt.