Sortimentet omfattar gasolgrillar, kolgrillar, elektriska grillar, bärbara grillar samt ett stort urval av grilltillbehör. Våra gasolgrillar är snabba och enkla att använda. Kolgrill är ”klassikern” som sätter underbar smak på maten. Elgrillen är idealisk om du bor mindre. Bärbara grillar är perfekt för äventyr utomhus. Grilltillbehör gör att du kan maxa grillupplevelsen. Hos oss hittar du välkända märken som Weber, Mustang, Ooni, Kamado Sumo, Everdure, Witt och många fler. Oavsett om du är erfaren eller nybörjare vid grillen - hittar du rätt grill hos Bagarenochkocken.se.
Visst går det att grilla miljövänligt!
Vill du grilla med hänsyn till miljön ska du börja med att välja bort tändvätska. Den förstör inte bara smaken på maten och omgivningens luft, den görs också nästan uteslutande av paraffin, en fossil oljeprodukt som bildar koldioxid när den förbränns. Det är också ett farligt miljögift. Det finns många bättre alternativ, se nedan Folie är för många en oumbärlig produkt vid grillning, men inget för den miljömedvetne. Att framställa aluminium, som folie görs av, kräver mycket hög energiåtgång. Aluminium kan i höga halter skada nervsystemet och fortplantningsorganen. Därför ska du alltid undvika att lägga syrarik mat i folie eftersom detta frigör aluminium. Använd en form eller bakplåtspapper och grilla med indirekt värme istället. Engångsgrillar är därmed inte heller att rekommendera då de görs av aluminium OCH innehåller tändningspapper dränkt i paraffin. Kolgrillen är bättre än gasol, eftersom gasolgrillar ger mer koldioxidutsläpp och grillkolet är gjort av trä. En elgrill är alltid ett bra alternativ som brukar vara det enda tillåtna på en lägenhetsbalkong.
Välj rätt kol
Varje år använder vi svenskar över 10 000 ton grillkol. Det finns en mängd märken och många är riktiga miljöbovar! Grillkol kan vara gjord av impregnerat rivningsvirke eller till och med djurkadaver. Djurmjöl, lim och arsenik har hittats i många billiga grillkolsorter. Därför har branschen börjat kvalitetsmärka grillkol. Välj FSC och SIS-märkt grillkol. FSC står för Forest Stewardship Council och är en oberoende, internationell medlemsorganisation. Deras miljömärkning innebär att skogen sannolikt är bättre skött ur miljösynpunkt. SIS-märkt grillkol innebär att kolet kommer från trä som inte är kemiskt behandlat. Kolla också ursprunget till kolen. Välj närproducerat – då har det med stor sannolikhet gått åt mindre utsläpp för transporten.
Tänd grillen miljövänligt
När du slängt tändvätskan finns många sätt att få en bra grillglöd. Stearinbaserat tändpapper var den första miljögodkända tändprodukten. Häll kolen i en hög. Bryt 2-4 strimlor tändpapper och sprid över kolbädden. Tryck ner strimlorna lite, utan att de täcks. Tänd på papperets rivna kant. Eltändare är bra om du ar tillgång till miljömärkt el. Lägg ner den gaffelformade tändaren i kolen. Låt ligga 10 minuter så glöden blir klar. Skorstenständare är ett rör du fyller kolen i. Bottna med några strimlor tändpapper eller vanligt papper. Fyll på kol och tänd underifrån. När glöden är klar tömmer du över den i grillen. Looftlighter som tänder glöd med varmluft behöver också el men bara en kort stund. Det är snabbaste sättet att få glöd miljövänligt. Efter 60 sekunder är kolen tänd och du kan antingen låta den brinna och bli klar av sig själv, eller skynda på en genom att fortsätta rikta luftströmmen mot samma punkt. Eftersom tändaren tillsätter syre blir kolen grå och grillklar på bara några minuter. Tändkuber och braständare fungerar bra att stoppa in bland kolen. Nackdelen är att de vanligtvis innehåller paraffin. Då är det bättre med en liten ljusstump av äkta stearin.
Smaken framför allt
SmokeFire ger den bästa autentiska grillsmaken, oavsett vad du är sugen på. Den har ett temperaturspann från 95–315 °C som ger stora möjligheter att bryna, röka, baka och allt därtill. Oavsett om du är sugen på en saftig biff, grillade revbensspjäll, pulled pork, pizza, hamburgare eller dessert, så är det här den enda grill du behöver för all typ av grillning. Med Weber Connect är det enkelt att grilla till perfektion. Det är en grillsupport inbyggd i grillen, som skickar stegvisa instruktioner till din smartphone. Den säger till när det är dags att vända och när maten är klar att serveras.
Beräknat leveransdatum 21 mars
Förvandla vilken grill som helst till en smart grill!
Weber Connect smart grill-hub är din hemliga ingrediens för perfekt grillresultat. Detta är en grillassistent som skickar stegvisa beskrivningar direkt till din smartphone. Här finns allt, från nedräkningstimer för när maten är klar till information när det är dags att vända och servera. Allt du behöver göra är att titta på telefonen så vet du att allt fungerar som det ska och du får perfekt grillresultat.
Beräknat leveransdatum 21 mars
Ny färg på succé-kolgrillen
Master-Touch-grillen förenar den traditionella känslan av att kolgrilla med nya innovativa funktioner och en dos bekvämlighet. Med det medföljande Gourmet BBQ System-grillgallret kan du laga frukost, låta ett långkok småputtra eller grilla en frasig pizza ute i det fria. Förbättrad ventilation i baljan gör att du nu kan grilla och röka i en och samma grill, och funktioner som Tuck-Away lockhållare och One-Touch rengöringssystem gör kolgrillning till vardags mycket bekvämare.
Varmrökning är den metod som främst används vid en äkta BBQ. Varmrökning ska tillaga maten direkt och behöver därför en värmekälla i kombination med röken. Det kan vara en grill, spis eller en specifik smoker.
En matig fylld kål som gärna serveras skuren i klyftor. Kronärtskockscrème och tomater passar bra till.
Testa också med till exempel piennolotomater i knippe, grillade på indirekt värme 10–15 minuter.
4 portioner
Kronärtskockscréme
Kronärtskockscrème:
Fisk på grillen blir så där härligt rökigt med en skön medelhavskänsla. Här tillsammans med en fräsch avokadosalsa med tomat och koriander.
I köket
Vid grillen
Du kan kolla om fisken är färdig genom att lyfta upp lite av köttet på den tjockaste delen av fisken för att se om benen är vita. Är benen vita så är fisken färdig.
Baka pizza med Big Green Egg? Det är enklare än du tror. Och resultatet är minst lika gott som när den bakas i en autentisk stenugn.
4 personer
Pizzadeg
Topping och sallad
En enkel rätt på en lyxig råvara!