Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

 

Örter och kryddor mal du i en mortel. Maten smakar självklart bättre när kryddorna är färskmalda. I denna kategori kan du välja mellan granitmortel, porslinsmortel eller gjutjärnsmortel. Granit, porslin och gjutjärn är väldigt hård och sprickfri, morteln har en ovanligt hög motståndskraft mot tryck, stötar och deformering.

Man säger att mortlar är det äldsta verktyget i köket. En mortel var från början endast två stenar som man slog mot varandra och på så sätt krossade man föremålet. Två stenar har under alla år utvecklats till en mortel, det är ju faktiskt smidigare att ha i hemmet! På 1700-talet användes även en mortel som en middagsklocka. När middagen var färdig så stötte man hårt i morteln för att meddela!

Du använder din mortel för att krossa de färska kryddor som du valt själv. När du gör detta kommer smaken fram mer från de härliga kryddorna och så sätt lyfter man maträtten lite extra. Den största fördelen är ändå att du får precis den kryddblandningen som du önskar! En mortelstöt kallas även för pistill och kommer från det latinska ordet pistillum som betyder mortelstöt! 

 

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken