Kräftskivan - sensommarens stora mathögtid. Fyll faten med allt det goda från havets skafferi och frossa
i kräftor, krabba och räkor! För att få lite extra inspiration har vi tagit hjälp av Linda och Jenny som driver
instagramkontot "pralinsystrarna". De bjuder på sina bästa tips för en lyckad skaldjurskväll i skärgården,
tipsar om dukning och dekorationer samt ger er tips och recept på dippsåser och en passande paj.
Kräftskivan - sensommarens stora mathögtid. Fyll faten med allt det goda från havets skafferi och frossa
i kräftor, krabba och räkor! Det är en kväll fylld med skratt, sång och god mat där det njuts av den avslappnade
och glada stämningen. Kräftskivan handlar om gemenskap och att fira sensommaren på ett roligt och socialt sätt.
Nedan ger vi tips på dukning och dekorationer samt recept på västerbottenpaj.
Platsen för själva bjudningen det är det första vi planerar, sedan utgår vi därifrån, om man har möjligheten att bege sig ut i skärgården, så är det vårt bästa tips, att sitta bredvid vattnet, känna doften av havet och frossa i skaldjur.
Dukningen, då vi nu har valt havet som vår festplats, så får gärna färgerna på dukningen gå i tema med platsen, vi dukar med blåvitt porslin, en stor vit duk med matchande servetter, en skaldjursplatå för att få den där lilla extra lyxiga känslan, vackra bestick och specialbestick för just skaldjur är ett måste på bordet.
Den vackraste dekorationen på bordet är ju just skaldjuren, placera dem i mitten av bordet på rikligt med is. Garnera med citron och något redskap som en bra skalknäckare. Vidare utgår vi från havet och knyter servetterna med knopar och vasstrån, en vas med vass och några vackra lyktor som lyser fint då skymningen börjar komma. Det behöver inte vara så avancerat för att bli vackert. Ta vad naturen och havet har att erbjuda, växter, blad och vackra stenar gör sig fint på bordet.
Tips! När händerna börjar bli kladdiga är det väldigt fint med vattenskålar med citronskivor i, kanske några rullade små frottéhanddukar och vackra linneservetter.
En favorit till skaldjur är Västerbottenspajen, vi piffar gärna upp vår paj och
smaksätter med dill och rödlök, serveras med en västerbottenskräm.
Pajdeg
Stanning
Västerbottenkräm
Glöm inte marshmallows! Att grilla marshmallows över öppen eld, när solen sakta börjar gå ned och färgar himlen rosa, blir pricken över i på en lyckad kväll. Det är dessutom lika roligt och gott för vuxna som för barn.
För att kunna hänga på uteplatsen efter solen gått ner kan det vara skönt med lite värme. En terrassvärmare är uppskattat av många och håller benen varma så du och dina gäster kan njuta av den friska luften även om solen gått ner.
Livingston är en utmärkt stämningsskapare för kräftskivan! Grilla marshmallows eller nattkorv eller mys med familj och vänner runt den öppna elden som både bidrar med mysstämning och värme.
NOD Party Cooler är en praktisk, snygg och tystgående party cooler som håller din dryck eller annat kallt precis där du önskar. Du slipper därmed springet fram och tillbaka till kylskåpet och kan njuta hela kvällen på uteplatsen.