Att laga mat på alternativa och annorlunda sätt kan vara både roligare och bättre än att bara använda de gamla vanliga kokkärlen. Lergrytor är ett sådant lite annorlunda kokkärl som verkligen vidgar vyerna när det gäller matlagning och bakning. Lergrytan användes redan på romartiden och hade även en storhetsperiod på 70-talet men blir mer och mer populär idag igen. Att laga mat i en lergryta har flera trevliga fördelar. Det finns även olika typer av lergrytor, såsom taginer och bakkupor. De olika typerna ska användas på olika sätt men huvudprincipen är att lergrytan ska läggas i ugnen och maten kokas då långsamt vilket ger en god smak.
Man kan säga att lergrytan ligger helt i linje med slow food-rörelsens tankar och idéer om matlagning. Lergrytan behåller och framhäver matens vitaminer och nyttigheter bättre än ett vanligt kokkärl. Med många lergrytor så ska grytan ligga i blöt innan användning vilket gör att lergrytan blir som en ångkokare.
På Bagaren och Kocken säljer vi det kända märket Römertopfs lergrytor, men även taginer och bakkupor från olika märken. Med lergrytor från oss kan du börja laga mat på ett sundare sätt för att leva ett hälsosammare liv. På vårt lager packar vi din lergryta med omsorg och skickar den med kort leveranstid.