Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Spanien har gjort sig känt för tortillan, gambas, gazpachon, och inte minst paellan – spanjorernas nationalrätt!
Ska du ha en spansk afton får du inte glömma av den klassiska fruktiga vindrinken sangria!

SPANSKA RECEPT

Spaniens nationalrätt - Paella, med havskräftor

Du behöver:

4–6 portioner

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 450 g kycklinglårfiléer
  • 3 msk olivolja
  • Salt, peppar
  • 1 kuvert saffran, 0,5 g
  • 4 dl paellaris eller risottoris
  • 6 dl hönsbuljong av tärning
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 burk cocktailtomater, 400 g
  • 1 lagerblad
  • 500 g färska musslor med skal
  • 1 röd paprika
  • 2 dl gröna ärter
  • 400 g räkor med skal

GARNERA MED

  • 4–6 kokta havskräftor
  • Räkor
  • 1 citron
  • Persilja

Du behöver:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär kycklinglårfiléerna i bitar. Bryn dem i olja i paellapannan eller en stor traktörpanna. Salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa tills de mjuknar och blir blanka
  2. Gnid saffranet med ett skedblad så att det smular sig i kuvertet. Klipp upp kuvertet och tillsätt saffran och ris i pannan, låt det fräsa med någon minut. Tillsätt hönsbuljong, vin, tomater och lagerblad. Täck pannan med lock eller folie och låt sjuda, ca 15 minuter.
  3. Kontrollera att musslorna är hela och släng de som inte sluter sig. Prova först att knacka dem i bänken och se om de sluter ihop skalen! Borsta och skölj musslorna noga. Lägg dem ovanpå riset i paellapanna. Täck med folie och låt koka, ca 5 minuter. Släng musslor som inte öppnat sig!
  4. Skölj och kärna ur paprikan. Skär den i tärningar. Tillsätt paprika och ärter i riset. Skala räkorna så att huvudet är kvar. Garnera paellan med räkor, havskräftor, citronklyftor och persilja.

Spansk tortilla med chorizo, lök och potatis

Du behöver:

4 portioner

  • 200 g chorizo
  • 2 gula lökar
  • 500 g kokt potatis
  • 1 dl + 1 dl olja
  • Salt, peppar
  • 6 ägg
  • 1 knippe gräslök

 

Gör så här:

  1. Skär chorizon i mindre bitar. Skala och hacka löken. Dela potatisen i bitar, Hetta upp oljan i en teflonstekpanna. Fräs korven i 4–5 minuter. Tillsätt potatis och lök och stek tills potatisen börjar få färg. Det tar 6–8 minuter.
  2. Rör om så potatisen får fin färg runt om. Krydda med salt och peppar.
  3. Vispa samman äggen med hackad gräslök. Blanda ner det stekta i äggblandningen. Torka ur stekpannan.
  4. Hetta upp stekpannan med resten av oljan. Häll i äggblandningen och sänk värmen. Stek omeletten i 10–12 minuter tills den är fast i kanterna.
  5. Lägg en tallrik över omeletten och vänd upp den på tallriken. Låt den glida ner i stekpannan med den ostekta sidan ner och stek i 5–6 minuter till.
  6. Låt tortillan vila lite innan den skärs i trekanter. Tortillan kan serveras varm men smakar gott kall också.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken