Gott nytt 2024! Bjud in till nyårsfest! Bubbel i glasen, något gott på faten, men glöm inte det som sätter
tonen - dukningen. Är det någon dag på året man kan unna sig att maxa dukningen så är det på årets festligaste
dag! Här bjuder fotografduon och influencerna Emma Johansson och Emelie Sundberg på sina bästa tips för för
att skapa en extra magisk kväll för gästerna - tips som är enklare än du tror.
Det är nu du tar fram ditt finaste porslin och dukar upp med alla serveringstallrikar för en maffig känsla. Fler tallrikar skapar förväntan och en känsla av lyx. Glöm inte att också duka med knivar, gafflar och skedar till både förrätt, varmrätt och dessert Ös på med ljus, blommor, och andra dekorationer. Genom att skapa fyllighet får du en mer lyxig känsla. Tänk - the more the merrier!
Grunderna för att lyckas med en maxad dukning är att bestämma sig för en färgsättning. Välj ut 2-3 färger som får återkomma i till exempel porslin, blommor eller textilier. Kom också ihåg att kontraster skapar balans. Tänk högt och lågt, matt och glansigt, runt och kantigt.
Här bjuder vi på 5 knep för att skapa en extra magisk kväll för gästerna:
Blommor är nästan ett måste på det festligt dukade bordet men har ni också varit med om att den där otroliga buketten man snott ihop snabbt flyttas på och ställs åt sidan för att gästerna inte ser varandra i ögonen? Vi har lösningen. Man kan naturligtvis ha fler låga buketter som inte stör synfältet men vill du ta blomsterarrangemanget till en ny nivå skapar du istället ett blomstermoln som du hänger ovanför bordet. Ett blomstermoln är lättare att skapa än det ser ut! Hemligheten är en boll av hönsnät och snören att fästa det i taket. Sen sticker du i stjälkarna och skapar ett fylligt moln av blommor. Tips är att gå ut och plocka ormbunkar i skogen. De är fantastiskt vackra nu och ger en sådär härligt rostig nyans som passar perfekt till nyår.
En sak är säker och det är att till nyårsmiddagen kommer det behövas is. Om inte till ostronen så för att
kyla champagnen till tolvslaget! Kolla in dessa härliga isformar som skapar iskulor man kan fylla med frukt
eller ätbara blommor. Frys in och servera med drinken för wow-effekt.
Att sabrera en champagneflaska med en sabreringssabel är inte så svårt som man kan tro. Gör så här:
1. Ta av all folie. 2. Ta av metallkorgen. 3. Håll flaskan i botten och känn efter så att du har ett stadigt grepp.
Placera sedan sabeln mot flaskans mitt och se till att den ligger rakt mot flaskkroppen. Du ska träffa den lilla
glasläppen, alltså kanten som finns vid flaskans topp. 3. Dra sedan sabeln längs flaskhalsen i en bestämd men
inte för hård rörelse. Dra igenom hela rörelsen och stanna först när du är förbi flaskan med sabeln. 4. Häll
upp och skåla!
Har du också funderat på det där med champagnetorn? Fungerar det verkligen? Är det någon gång du ska testa är det på nyårsafton. Här har vi byggt ett med 9-4-1 champagnekupor. Hemligheten är att ställa de understa glasen på rad 3-3-3 och att ställa dem så tätt som möjligt. Ställ med fördel glasen på en bricka med lite kant för att samla upp eventuellt spill. Vill ni överraska gästerna lite extra när ni skålar vid tolvslaget? Kolla in nästa tips!