Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

One pot krämig tomat-& spenatpasta

Vardag kräver vardagsmat.

Recept för ca 4 portioner

  • 300 g linguini eller spagetti
  • 300 g fryst spenat
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 6 dl vatten
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 paket fetaost
  • 1 kruka basilika
  • Salt, peppar och ev. lite chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ner pasta, spenat, körsbärstomater, soltorkade tomater, crème fraiche och vatten i en ugnsform. Salta och peppra. Rör om lite försiktigt. Toppa med fetaosten.
  2. Grädda i ugn ca 30 min eller tills pastan är klar. Garnera med färsk basilika och servera.

 

Bakad havre med morot och pekannötter

Alltså, vi gillar ju att laga mat i förväg och ha klart. Ska vi bara välja en enda sak att preppa så väljer vi det här. Kan ätas till frukost, mellis, enkel middag och som picknick. Drömmigt gott!

Recept för ca 4-8 portioner

  • 5 dl havregryn
  • 2 morötter
  • 3 ägg
  • 4 dl havredryck
  • 1,5 dl pekannötter
  • 1,5 dl pumpafrön
  • Att ha hemma: 1 tsk bakpulver, 2 tsk malen kanel, 1,5 tsk malen kardemumma, 1,5 tsk malen ingefära, 1 tsk vanilj- pulver, 0,5 tsk salt, 2 msk honung, rapsolja

Serveringsförslag: Naturell yoghurt eller cottage cheese och valfria bär eller skivad frukt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda havregrynen med bakpulver, kanel, kardemumma, ingefära, vaniljpulver och salt i en större skål.
  3. Finriv morötterna. Vänd ner i skålen ihop med ägg och havredryck. Blanda ordentligt.
  4. Smörj en ugnsform, ca 25 centimeter i diameter med olja och häll i smeten.
  5. Blanda pekannötter och pumpafrön med honung och 2 msk rapsolja i en skål. Toppa havresmeten med pekan- blandningen och grädda i ugnen ca 30 minuter eller tills den bakade havren har fått fin färg.
  6. Servera bakad havre ljummen eller kall, förslagsvis med en klick yoghurt eller cottage cheese, bär eller frukt.

 

Veckosallad

Recept (för en stor bunke som räcker hela veckan)

  • 4 morötter
  • Ca 700g vitkål
  • Ca 700g rödkål
  • + valfri dressing nedan.

Gör så här

  1. Skala eller skrubba morötterna. Riv morötter och kål i en maskin eller hyvla med en mandolin eller osthyvel. Lägg i en stor skål och blanda med valfri dressing direkt eller förvara med lock i kylen och tillsätt dressing när det är dags för mat. (anpassa mängden dressing efter mängden sallad) Ps. det går utmärkt att förvara salladen med dressing i kylen också.

Citrondressing

Recept för ca 4 portioner

  • En citron
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 0,75 msk torkad timjan
  • 1,5 msk honung
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här: Pressa juicen från citronen och blanda med resten av ingredienserna.

Ingefärsdressing

Recept för ca 4 portioner

  • 3 cm ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl pressad apelsin eller apelsinjuice
  • 3 msk risvinäger
  • 3 msk japansk soja
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här: Skala ingefära och vitlök och blanda med citronjuice och resten av ingredienserna.

Jordgubbsdressing

Recept för ca 4 portioner

  • 2 dl frysta, tinade jordgubbar
  • 1 lime, juicen
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1,5 msk honung
  • 0,5 msk dijonspenap
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här: Mixa jordgubbar med övriga ingredienser.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken