Paellapannor

Vad betyder ordet Paella? Faktum är att ordet inte har någon egentlig översättning utan är snarare ett namn. Namnet kommer från latin för panna. Paellapannan är grunden till hela rätten. I Valencia, där maträtten först började lagas, är paella både namnet på rätten och pannan.

Denna maträtt är spaniens nationalrätt. För att tillaga och servera en riktigt god rätt så behöver du en bra paellapanna. Bagaren och Kocken har ett stort utbud av paellapannor både för vanlig spis och för gasbrännare för utomhusbruk. Vi har pannor i kolstål i varierande storlekar. Alla våra paellapannor är av hög kvalitet och vi erbjuder alltid en hög service om du beställer en panna från oss.

Storleken på pannorna varierar kraftigt, självklart beroende på hur många som ska äta. En lite större variant är perfekt när många gäster kommer på besök och paellan är en utmärkt festrätt. Det är enkelt att laga och man kan variera ingredienserna lite efter eget tycke. Så testa något nytt nästa gång släkten eller vännerna kommer på besök och tvista till den annars så klassiska rätten. 

Paellapannor