Bagaren och Kocken AB

Paellapannor

Vad betyder ordet Paella? Faktum är att ordet paella inte har någon egentlig översättning utan är snarare ett namn. Namnet kommer från latin för panna. Paellapannan är grunden till hela rätten paella. I Valencia, där paella först började lagas, är paella både namnet på rätten och pannan.

Paella är spaniens nationalrätt. För att tillaga och servera en riktig paella behöver man en bra paellapanna. Bagaren och Kocken har ett stort utbud av paellapannor både för vanlig spis och för gasbrännare för utomhusbruk. Vi har paellapannor i kolstål i varierande storlekar. Alla våra paellapannor är av hög kvalitet och vi erbjuder alltid en hög service om du beställer en paellapanna från oss.

Storleken på paellapannan varierar kraftigt, självklart beroende på hur många som ska äta. En lite större paellapanna är perfekt när många gäster kommer på besök och paella är en utmärkt festrätt. Det är enkelt att laga och man kan variera ingredienserna lite efter eget tycke. Så testa något nytt nästa gång släkten eller vännerna kommer på besök och laga en paella med en paellapanna. 

Paellapannor