Hur man serverar en förrätt, dessert eller huvudrätt är inte lika inrutat längre. På fler och fler restauranger, och i fler och fler kök ser man nya sätt att presentera en rätt som inte alltid innefattar den klassiska uppsättningen serveringsporslin. En serveringskonstellation som blir allt vanligare på det dukade bordet är ramekinen.
Ramekiner är små, väldigt användbara formar. Ramekiner är ofta gjorda i porslin, stengods eller keramik. Desserter såsom Creme Bruleé, sufflé eller en liten smulpaj är perfekta att göra i en ramekin men förrätter eller sidorätter kan också serveras och lagas i en ramekin. Om man talar om en suffléform så syftar man oftast på en ramekin.
På Bagaren och Kocken har vi ramekiner i många färger från Le Creuset och Pillivuyt bland annat. Med våra ramekiner och suffléformar får du en helt annan bredd vid serveringen vid ditt dukade bord. Dessutom är en ramekin en utmärkt ugnsform att tillaga rätter i. Hos oss hittar du de snyggaste och bästa ramekinerna till bra priser, med en hög service och snabba leveranser.