Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

 

Grillning innefattar mer än att bara tillaga maten på ett galler rakt upp och ned. Det handlar mycket om att skapa smaker som annars är väldigt svåra att skapa. Röksmak till exempel. Äkta röksmak kan inte fuskas fram genom kryddor till exempel. Det finns en rad olika metoder för att röka mat hemma och utomhus. På Bagaren och Kocken har vi allt som kan tänkas behövas för att röka mat hemma. Det är underbart att röka sin egen nyfångade fisk. Vi har både vedeldade och elektriska rökar i sortimentet. Vi har även grillar med inbyggda rökfunktioner som till exempel Big Green Egg eller Landmann. Vi har även smarta rökkärl och elrök från Muurikka. Bredda din grillning i sommar och inkludera rökning till processen. Det ena utesluter inte det andra och man kan enkelt anpassa hur mycket röksmak man vill ha. Det roligaste med att röka mat själv är att man kan välja vilka rökspån som ska användas för rätt smak. Olika rökspån passar olika bra till olika råvaror. Hos oss på Bagaren och Kocken kan du enkelt, smidigt och billigt köpa dina rökspån online.  

Tips och råd om rökning från Orange County Smokers

  1. Undvik extrasaltade produkter för rökning eftersom de innehåller för mycket vätska.
  2. Träspån från ek och alm ger en mild röksmak medan björk och bokträ är lite kraftigare. Träspån från barrträd bör inte användas eftersom det kan innehålla hartser.
  3. Prova att röka grönsaker. Potatis och rotfrukter är mycket lämpliga – kom ihåg att koka dem först.
  4. Fet fisk som lax, sill och makrill är vanligtvis bättre än mager fisk som torsk och plattfisk.
  5. Försök att röka en bra rapsolja eller olivolja. Använd det som marinad för sallader eller för en bra hemlagad majonnäs.
  6. Tillsätt lite färska örter som timjan, rosmarin eller salvia för att förfina smaken under rökning.
  7. De flesta livsmedel blir bättre om de är saltade först – särskilt fisk. Lägg maten i saltlake eller salta med grovt salt – låt svalna. Skölj av saltet och torka med en pappershandduk.
  8. Det bästa sättet att absorbera röksmaken är om det som ska rökas är helt torrt på ytan. Torka därför alltid maten med en ren trasa innan du fortsätter att tillaga i ugnen.
  9. Testa att tillsätta lite torkade örter och socker/farinsocker under saltningen – det ger en bredare smak till det färdiga resultatet. Du kan också tillsätta lite farinsocker till spånet för djupare smak.
  10. Låt maten tina helt innan den används i röken.
  11. Torka alltid fisken väl med en pappershandduk eller liknande innan du tillsätter andra ingredienser eller placerar den i röken.

RÖKA PÅ OLIKA SÄTT

Den stora utomhusröken

- för den seriösa grillkocken

En stor utomhusrök ger dig temperaturkontroll, stora tillagningsytor och många variationsmöjligheter för att få en perfekt rökig smak. Vertikalröken från Broil King för gasol ger dig totalt 70 cm rökyta och är utrustad med fyra flyttbara 5 mm rökgaller i rostfritt stål, 1 multihållare, 16 hängkrokar, Roto-Draft ventiler, Deluxe Accu-temp termometer samt Sure-Lite elektroniskt tändsystem. Den är en dröm som blivit sann. Ett måste för den seriösa grillkocken.

Den smidiga lilla elröken

- för den som gillar att vara snabb och effektiv

Den elektriska rökugnen från Muurikka kommer nu i en nyare och mer mångsidig pro-version. Rökugnen är lätt att använda och snabbt redo, så att du kan röka dina matvaror med hjälp av träpellets eller använda den som en vanlig grill. Du kan lätt justera temperaturen tack vare den steglösa inställningen, vilket gör den perfekt till en lång räcka rätter av t.ex. fisk, kött och grönsaker.

Muurikka erbjuder även rökspån i flera olika smaker: äpple, körsbär, ek, bok, cognac, whisky och brandy.

Detaljröken

- för den som gillar att experimentera

Rökpistolen från Sage ger dig möjlighet att tillsätta en läcker rökig smak till dina rätter, drinkar och snacks. Rökpistolen skapar kall rök som kan användas till alla typer av varor och vätskor. Nu uppnår du en läcker grillsmak utan att behöva tända grillen.

För dig som tycker om enkelheten finns också en rökgryta från Zwilling. Du fyller grytan med bokträspån och dina ingredienser, och det är allt du behöver göra! Det tättslutande locket hindrar att röken sipprar ut ur rökgrytan och den funkar på alla typer av hällar, även induktion.

KALLRÖKNING

Kallrökning innebär att ditt val av livsmedel (kött, fisk, ost t.ex.) röks på en låg temperatur i en otänd grill.
Rökdammet bränns långsamt, vilket bildar en rök som enkelt styrs i rätt riktning med hjälp av en luftpump.

Kallröka på tre sätt med Mustang Kallrökningsskåp

Det praktiska rökskåpet är utrustat med krokar samt luftventiler som ser till att rensa ut fukt. I skåpet sitter fyra st grillgaller av rostfritt stål. Men för att kunna kallröka i ditt kallrökningsskåp behöver du även en rökgenerator för att kunna producera röken. Svårt att välja? Här kommer fördelarna med de olika modellerna:

  • Rökgenerator med elektriskt luftflöde - Med denna elektiska rökalstrare kan du enkelt styra hur mycket rök du vill ha i skåpet. Rökgeneratorn består av ett rör tillverkat i rostfritt stål som du placerar rökspån i, sedan startar du luftflödet och tänder på spånet genom ett hål. Generatorn står på utsidan av röken till skillnad från de andra alternativen. Till denna rökgenerator är det bra med ett lite grövre kallrökningsspån för bästa effekt.
  • Elektrisk kallrökningsenhet - Detta är ett elektriskt värmeelement i stål som du använder med träpuckar för bästa resultat. Enkelt att använda, ger en härlig röksmak.
  • Traditionell kallröksgenerator - I denna generator bränns rökspånet i en labyrint, utan el. Fyll generatorn med spån och tänd på spånet i ena änden av den långa labyrinten. Spånet förbränns sakta utan att sprida sig mellan väggarna i labyrinten och skapar en god röksmak. Denna variant är en mer traditionell kallrökningsmetod som inte kräver el, det möjliggör även att metoden går att använda lite varstans. Använd ett lite mer finfördelat spån till denna metod.

ELRÖKAR

Orange County Smokers Elrök 4 Lager

Lätthanterlig och praktisk elrök! Du har möjlighet att röka dina livsmedel på 4 olika nivåer samt hänga dem i innertaket. Designen är oklanderlig och kvalitén är i topp, denna elrök kommer garanterat göra vardagen roligare!

Orange County Smokers 1 layer Elrök

Denna innovativa elrök är en garanterad höjdare som inte kommer att lämna någon besviken. En perfekt köks-gadget för dig som brinner för matlagning och som gärna prövar på något nytt. Du kommer snart märka att den hemrökta laxen är svårslagen!

RÖK- OCH ÅNGGRILL

Weber Smokey Mountain Cooker

Ta steget in i en spännande, ny värld av smakupplevelser med Webers minsta modell av Smokey Mountain Cooker™. Den kompakta och praktiska rök- och ånggrillen gör det enkelt för nybörjare att komma igång med rökning – och är du erfaren kommer du att värdesätta möjligheten att ta med grillen på utflykten.

Röken finns i tre olika storlekar:

  • 37 cm - 2 x 37 cm grillyta, 80 cm hög, 11 kg tung.
  • 47 cm - 2 x 47 cm grillyta, 104 cm hög, 18 kg tung.
  • 57 cm - 2 x 57 cm grillyta, 123 cm hög, 24 kg tung.

TILL PRODUKTEN

RÖKLÅDOR TILL GASOLGRILL

Med en röklåda kan du röka i din gasolgrill! Du använder den genom att först fylla den med rökflis, och
sedan placera den antingen på grillgallret eller på grillens värmefördelningsplåtar. När lådan värms upp
bildas bildas rök snabbt, vilket ger din mat en utsökt röksmak. Du kan experimentera med smakerna
genom att använda olika typer av rökflis, för att hitta din egen perfekta rökning.

RÖKSPÅN OCH RÖKFLIS

Rökflis eller rökspån är mindre träbitar som hackats grovt. Flisen används normalt vid kortvarig tillagning
och kan användas direkt på de brinnande briketterna, läggas direkt på grillgallret eller placeras i en röklåda.
För 10-20 minuters rökning räcker ett par nävar med rökflis.

Mildast röksmak - Mustang Rökflis Äpple

Rökflis från Mustang som ger maten en läcker men mild röksmak, samtidigt som det har stråk av fruktighet och sötma. Rökfliset passar utmärkt till fläsk, fisk och fågel.

"Vanlig" röksmak - Mustang Pro rökspån Al

Ge maten en läcker, rökig smak med hjälp av detta rökspån från Mustang. Innehållet består av finfördelat, jämnt och barkat alspån, perfekt när du ska kallröka fisk eller kött.

För en kraftig röksmak - Mustang Pro rökspån Ek

Med detta härliga rökspån från Mustang tillför du smidigt en rökig, mild smak till maten. Ekspån passar utmärkt till all slags rökning och grillning, och denna produkt är specifikt designad för användning till en kallgenerator.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken
Behöver du hjälp?
Då är du välkommen att ringa eller chatta med oss. Du kan alltid skicka ett email till oss.
Gå till kundtjänst