Grillning innefattar mer än att bara tillaga maten på ett galler rakt upp och ned. Det handlar mycket om att skapa smaker som annars är väldigt svåra att skapa. Röksmak till exempel. Äkta röksmak kan inte fuskas fram genom kryddor till exempel. Det finns en rad olika metoder för att röka mat hemma och utomhus. På Bagaren och Kocken har vi allt som kan tänkas behövas för att röka mat hemma. Det är underbart att röka sin egen nyfångade fisk. Vi har både vedeldade och elektriska rökar i sortimentet. Vi har även grillar med inbyggda rökfunktioner som till exempel Big Green Egg eller Landmann. Vi har även smarta rökkärl och elrök från Muurikka. Bredda din grillning i sommar och inkludera rökning till processen. Det ena utesluter inte det andra och man kan enkelt anpassa hur mycket röksmak man vill ha. Det roligaste med att röka mat själv är att man kan välja vilka rökspån som ska användas för rätt smak. Olika rökspån passar olika bra till olika råvaror. Hos oss på Bagaren och Kocken kan du enkelt, smidigt och billigt köpa dina rökspån online.
- för den seriösa grillkocken
En stor utomhusrök ger dig temperaturkontroll, stora tillagningsytor och många variationsmöjligheter för att få en perfekt rökig smak. Vertikalröken från Broil King för gasol ger dig totalt 70 cm rökyta och är utrustad med fyra flyttbara 5 mm rökgaller i rostfritt stål, 1 multihållare, 16 hängkrokar, Roto-Draft ventiler, Deluxe Accu-temp termometer samt Sure-Lite elektroniskt tändsystem. Den är en dröm som blivit sann. Ett måste för den seriösa grillkocken.
- för den som gillar att vara snabb och effektiv
Den elektriska rökugnen från Muurikka kommer nu i en nyare och mer mångsidig pro-version. Rökugnen är lätt att använda och snabbt redo, så att du kan röka dina matvaror med hjälp av träpellets eller använda den som en vanlig grill. Du kan lätt justera temperaturen tack vare den steglösa inställningen, vilket gör den perfekt till en lång räcka rätter av t.ex. fisk, kött och grönsaker.
Muurikka erbjuder även rökspån i flera olika smaker: äpple, körsbär, ek, bok, cognac, whisky och brandy.
- för den som gillar att experimentera
Rökpistolen från Sage ger dig möjlighet att tillsätta en läcker rökig smak till dina rätter, drinkar och snacks. Rökpistolen skapar kall rök som kan användas till alla typer av varor och vätskor. Nu uppnår du en läcker grillsmak utan att behöva tända grillen.
För dig som tycker om enkelheten finns också en rökgryta från Zwilling. Du fyller grytan med bokträspån och dina ingredienser, och det är allt du behöver göra! Det tättslutande locket hindrar att röken sipprar ut ur rökgrytan och den funkar på alla typer av hällar, även induktion.
Kallrökning innebär att ditt val av livsmedel (kött, fisk, ost t.ex.) röks på en låg temperatur i en otänd grill.
Rökdammet bränns långsamt, vilket bildar en rök som enkelt styrs i rätt riktning med hjälp av en luftpump.
Det praktiska rökskåpet är utrustat med krokar samt luftventiler som ser till att rensa ut fukt. I skåpet sitter fyra st grillgaller av rostfritt stål. Men för att kunna kallröka i ditt kallrökningsskåp behöver du även en rökgenerator för att kunna producera röken. Svårt att välja? Här kommer fördelarna med de olika modellerna:
Lätthanterlig och praktisk elrök! Du har möjlighet att röka dina livsmedel på 4 olika nivåer samt hänga dem i innertaket. Designen är oklanderlig och kvalitén är i topp, denna elrök kommer garanterat göra vardagen roligare!
Denna innovativa elrök är en garanterad höjdare som inte kommer att lämna någon besviken. En perfekt köks-gadget för dig som brinner för matlagning och som gärna prövar på något nytt. Du kommer snart märka att den hemrökta laxen är svårslagen!
Ta steget in i en spännande, ny värld av smakupplevelser med Webers minsta modell av Smokey Mountain Cooker™. Den kompakta och praktiska rök- och ånggrillen gör det enkelt för nybörjare att komma igång med rökning – och är du erfaren kommer du att värdesätta möjligheten att ta med grillen på utflykten.
Röken finns i tre olika storlekar:
Med en röklåda kan du röka i din gasolgrill! Du använder den genom att först fylla den med rökflis, och
sedan placera den antingen på grillgallret eller på grillens värmefördelningsplåtar. När lådan värms upp
bildas bildas rök snabbt, vilket ger din mat en utsökt röksmak. Du kan experimentera med smakerna
genom att använda olika typer av rökflis, för att hitta din egen perfekta rökning.
Rökflis eller rökspån är mindre träbitar som hackats grovt. Flisen används normalt vid kortvarig tillagning
och kan användas direkt på de brinnande briketterna, läggas direkt på grillgallret eller placeras i en röklåda.
För 10-20 minuters rökning räcker ett par nävar med rökflis.
Rökflis från Mustang som ger maten en läcker men mild röksmak, samtidigt som det har stråk av fruktighet och sötma. Rökfliset passar utmärkt till fläsk, fisk och fågel.
Ge maten en läcker, rökig smak med hjälp av detta rökspån från Mustang. Innehållet består av finfördelat, jämnt och barkat alspån, perfekt när du ska kallröka fisk eller kött.
Med detta härliga rökspån från Mustang tillför du smidigt en rökig, mild smak till maten. Ekspån passar utmärkt till all slags rökning och grillning, och denna produkt är specifikt designad för användning till en kallgenerator.