Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

 

Söta baket

Här har vi samlat produkterna som hjälper hemmabagaren skapa söta mästerverk. Vi
delar även med oss av några riktigt söta favoritrecept - salt karamell-bullar, chokladcookies
och chokladsnittar med svartvinbärsmarmelad. Bon appétit!

 

RECEPT

Sticky buns med salt karamell

Du Behöver

Salt karamell (förbered dagen innan)

  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • 1 msk flingsalt

Bullar

  • 500 g vetemjöl
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 100 g strösocker
  • 25 g jäst
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 75 g smör

Fyllning

  • 3 dl salt karamell
  • 200 g pekannötter

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Salt karamell: Smält sockret till en gyllene färg i stekpanna på medelvärme. Rör inte under tiden sockret smälter men skaka lite på pannan. Tillsätt grädden lite i taget under omrörning och sedan smöret i klickar. Koka karamellen i 10 minuter eller tills den tjocknar. Rör i salt och låt den stelna över natten.

3. Bullar: Lägg mjöl, kardemumma och socker i skålen till en köksmaskin med degkrokar. Smula i jäst och tillsätt ägg. Kör maskinen på låg hastighet och tillsätt mjölken medan maskinen går. Öka hastigheten gradvis och arbeta degen på hög hastighet i 10 minuter. Dela smöret i bitar och tillsätt medan maskinen går. Arbeta till en smidig och elastisk deg. Täck degen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i 1 1/2 timme.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel och bred på karamell. Strö över hackade nötter. Rulla ihop från
långsidan. Dela i 8 bitar och lägg med snittytan upp i en liten smord form. Bullarna ska ligga ganska tätt.

5. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda i 30–40 minuter tills de är klara. Täck med folie om de blir mörka. Låt svalna i formen och ät med gaffel eller massor av servetter.

Tips!

För att degen ska bli luftig är det viktigt att arbeta den väl. Bäst resultat blir det om degen arbetas i maskin i 10 minuter. Du ska kunna dra ut degen tunt mellan fingrarna utan att den brister.

Cookies med choklad

cirka 30 st

Du behöver

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 3/4 dl brunt farinsocker
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk mjölk
  • 150 g grovhackad
  • mörk choklad

Ugn 200°

Gör så här:

  1. Vispa smör, vaniljsocker, farinsocker och strösocker till en krämig smet. Tillsätt ägget och vispa. Blanda mjöl, bakpulver, hjorthornssalt och salt, sikta blandningen över smeten och blanda.
  2. Vänd ner mjölken och den hackade chokladen.
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut degen på pappret med en matsked och platta till lite. Se till att ha lagom avstånd mellan dina cookies, de flyter ut lite under gräddningen.
  4. Grädda kakorna gyllenbruna i 10–12 minuter. Låt dem sedan svalna på ett ugnsgaller. Förvara kakorna i tättslutande burkar.

Chokladsnittar med svartvinbärsmarmelad

Cirka 16 st

Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 1 dl svartvinbärsmarmelad

Garnering

  • Svartvinbärspulver (Mill & Mortar) eller florsocker

Ugn 175°

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa smör och socker
    vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje ägg. Blanda sedan i mjölet. Vispa till sist ner den lätt avsvalnade, smälta chokladen i smeten.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela
    smeten i ett jämnt lager.
  3. Grädda kakan i ca 15–20 minuter. Låt kakan svalna på ett ugnsgaller. Skär den sedan i 4 breda remsor.
  4. Bred ett jämnt lager svartvinbärsmarmelad på två av bitarna och lägg de andra två ovanpå. Skär kakorna i sneda snittar.
  5. Sikta svartvinbärspulver eller florsocker över kakorna innan servering.

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken