Köksredskap & design på nätet
Fri frakt över 500,-
Snabba leveranser
365 dagars öppet köp
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg 0 kr Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Söta baket

 

Söta baket

Här har vi samlat produkterna som hjälper hemmabagaren skapa söta mästerverk. Vi
delar även med oss av några riktigt söta favoritrecept - salt karamell-bullar, chokladcookies
och chokladsnittar med svartvinbärsmarmelad. Bon appétit!

 

RECEPT

Sticky buns med salt karamell

Du Behöver

Salt karamell (förbered dagen innan)

  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 75 g smör
  • 1 msk flingsalt

Bullar

  • 500 g vetemjöl
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 100 g strösocker
  • 25 g jäst
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 75 g smör

Fyllning

  • 3 dl salt karamell
  • 200 g pekannötter

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Salt karamell: Smält sockret till en gyllene färg i stekpanna på medelvärme. Rör inte under tiden sockret smälter men skaka lite på pannan. Tillsätt grädden lite i taget under omrörning och sedan smöret i klickar. Koka karamellen i 10 minuter eller tills den tjocknar. Rör i salt och låt den stelna över natten.

3. Bullar: Lägg mjöl, kardemumma och socker i skålen till en köksmaskin med degkrokar. Smula i jäst och tillsätt ägg. Kör maskinen på låg hastighet och tillsätt mjölken medan maskinen går. Öka hastigheten gradvis och arbeta degen på hög hastighet i 10 minuter. Dela smöret i bitar och tillsätt medan maskinen går. Arbeta till en smidig och elastisk deg. Täck degen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i 1 1/2 timme.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel och bred på karamell. Strö över hackade nötter. Rulla ihop från
långsidan. Dela i 8 bitar och lägg med snittytan upp i en liten smord form. Bullarna ska ligga ganska tätt.

5. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda i 30–40 minuter tills de är klara. Täck med folie om de blir mörka. Låt svalna i formen och ät med gaffel eller massor av servetter.

Tips!

För att degen ska bli luftig är det viktigt att arbeta den väl. Bäst resultat blir det om degen arbetas i maskin i 10 minuter. Du ska kunna dra ut degen tunt mellan fingrarna utan att den brister.

Cookies med choklad

cirka 30 st

Du behöver

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 3/4 dl brunt farinsocker
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk mjölk
  • 150 g grovhackad
  • mörk choklad

Ugn 200°

Gör så här:

  1. Vispa smör, vaniljsocker, farinsocker och strösocker till en krämig smet. Tillsätt ägget och vispa. Blanda mjöl, bakpulver, hjorthornssalt och salt, sikta blandningen över smeten och blanda.
  2. Vänd ner mjölken och den hackade chokladen.
  3. Klä en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut degen på pappret med en matsked och platta till lite. Se till att ha lagom avstånd mellan dina cookies, de flyter ut lite under gräddningen.
  4. Grädda kakorna gyllenbruna i 10–12 minuter. Låt dem sedan svalna på ett ugnsgaller. Förvara kakorna i tättslutande burkar.

Chokladsnittar med svartvinbärsmarmelad

Cirka 16 st

Du behöver

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 1 dl svartvinbärsmarmelad

Garnering

  • Svartvinbärspulver (Mill & Mortar) eller florsocker

Ugn 175°

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad. Vispa smör och socker
    vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje ägg. Blanda sedan i mjölet. Vispa till sist ner den lätt avsvalnade, smälta chokladen i smeten.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela
    smeten i ett jämnt lager.
  3. Grädda kakan i ca 15–20 minuter. Låt kakan svalna på ett ugnsgaller. Skär den sedan i 4 breda remsor.
  4. Bred ett jämnt lager svartvinbärsmarmelad på två av bitarna och lägg de andra två ovanpå. Skär kakorna i sneda snittar.
  5. Sikta svartvinbärspulver eller florsocker över kakorna innan servering.

Senaste recensionerna

  • ann-christine vösu
    Otroligt snabb leverans och vi har nu en icke läckande kaffekanna, Mycket mindre spring för att hämta trasor och mindre tvätt av m…
    Stelton Packning
    den 10 oktober
  • Boel Anna Birgitta Heddson
    Stelton termoskanna.
    den 10 oktober
  • Lennart Rehnborg
    Stekpannan är ny så hur tålig den är har jag inget svar på.Den är mycket bra på att ta upp värme så man kan sänka temperaturen i f…
    GreenPan Barcelona Stekpanna 20 cm
    den 10 oktober
  • Britt-Marie Björkman
    En praktisk och snygg bestickhållare att ha på bordet. Bestick och servetter är nu lätt tillgängliga vid alla måltider. Rekommende…
    Top Drawer Bestickhållare PATMORE 3 CROCO, Black
    den 10 oktober
  • Sanna Sannasson
    Fin i sin enkelhet. Glaset är av bra kvalitet (inte supertunt och inte skuret i kanten, så som det kan vara på billigare produkter…
    Ernst Ljusstake med Glas Ljusgrå
    den 10 oktober
  • Andreas Sandström
    Mycket snygg färg och fungerar utmärkt. Står så snyggt som en drottning i köket :)
    Aarke Kolsyremaskin Black
    den 10 oktober
  • Ibrahim Hassouna
    Prisvärd o rostar jättegott :-)
    Shefu Brödrost
    den 10 oktober
  • Bror Markus
    Det bästa tänkbara
    Gense Ranka Bestickset 16 delar
    den 10 oktober
  • Marita Elisabeth Moosman Eriksson
    Witt by Kuvings B6200S Whole slowjuicer Mycket nöjd med funktionen och resultatet. Den är lättdiskad och går tyst.
    Witt by Kuvings B6200S Whole slowjuicer
    den 10 oktober
  • Bengt-Åke Bengtsson
    Monteringen var smidig och delarna passade mycket bra. Känns kvalité när man håller i bitarna, lite tjockare plåt och fint lackade…
    Weber Genesis II E-610 GBS Svart Gasolgrill
    den 10 oktober
  • Pia Ehrenpreis
    Nätt, snygg och behändig. Kommer säkert att vara till god nytta. Saknade dock en manual med receptidéer som inte var med när jag f…
    KitchenAid Mini Matberedare 5KFC3516EER 0,95 LEmpire Röd
    den 10 oktober
  • Henrik Steensland
    Kokar upp snabbt och blir inte varm på höljet. Trodde knapp på locket för att öppna skulle vara obekvämt, men funkar helt ok. Man …
    Siemens Vattenkokare TW86103P
    den 10 oktober