Här har vi samlat produkterna som hjälper hemmabagaren skapa söta mästerverk. Vi
delar även med oss av några riktigt söta favoritrecept - salt karamell-bullar, chokladcookies
och chokladsnittar med svartvinbärsmarmelad. Bon appétit!
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Salt karamell: Smält sockret till en gyllene färg i stekpanna på medelvärme. Rör inte under tiden sockret smälter men skaka lite på pannan. Tillsätt grädden lite i taget under omrörning och sedan smöret i klickar. Koka karamellen i 10 minuter eller tills den tjocknar. Rör i salt och låt den stelna över natten.
3. Bullar: Lägg mjöl, kardemumma och socker i skålen till en köksmaskin med degkrokar. Smula i jäst och tillsätt ägg. Kör maskinen på låg hastighet och tillsätt mjölken medan maskinen går. Öka hastigheten gradvis och arbeta degen på hög hastighet i 10 minuter. Dela smöret i bitar och tillsätt medan maskinen går. Arbeta till en smidig och elastisk deg. Täck degen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i 1 1/2 timme.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut till en rektangel och bred på karamell. Strö över hackade nötter. Rulla ihop från
långsidan. Dela i 8 bitar och lägg med snittytan upp i en liten smord form. Bullarna ska ligga ganska tätt.
5. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda i 30–40 minuter tills de är klara. Täck med folie om de blir mörka. Låt svalna i formen och ät med gaffel eller massor av servetter.
För att degen ska bli luftig är det viktigt att arbeta den väl. Bäst resultat blir det om degen arbetas i maskin i 10 minuter. Du ska kunna dra ut degen tunt mellan fingrarna utan att den brister.
cirka 30 st
Ugn 200°
Cirka 16 st
Ugn 175°