Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Dags för utflykt!

Packa väskorna och på med varma kläder - nu är det dags för utflykt! Maten smakar ju nästan alltid bättre utomhus, så här har vi samlat produkter som antingen är bra när man ska ut på tur, laga mat utomhus eller som underlättar i förberedelserna! Längst ner på sidan bjuder vi även på ett enkelt recept på den klassiska picknick-rätten ”tunnbrödrulle”, som går att äta både kall och grillad!

Matlådorna från Klean Kanteen har smarta lock som ser till att ingenting läcker.

Minimax-egget från Big Green Egg gör det möjligt att kolgrilla i naturen!

Muurikkas mångsidiga stekhäll med ben funkar utmärkt för att användas över öppen eld.

Tips! Gör en läcker, gyllene toast på elden med hjälp av detta toastjärn från Esschert!

Det perfekta setet till matlagning över öppen eld kommer från Muurikka. Här får du en kaffekanna och en gryta i en smidig liten påse. 

Smarta mattermosar från Klean Kanteen håller värmen i kylan!

Med Muurikkas picknick i påse har du stekhällen redo för den öppna elden.

Klean Kanteen med dubbelväggad vakuumisolering håller innehållet varmt och kallt i upp till fler timmar.

TRE TIPS FÖR UTFLYKTEN MED BARNEN FRÅN PONTUS KARÉN

Börja utflykten med att äta något!

Vi alla vet att hungriga barn kan vara något av den mest lätt retliga varelse i världen. Så börja med något enkelt att äta, förslagsvis något dom får äta med fingrarna!

Förbered så mycket som möjligt hemma!

Att stå ute i naturen och fixa i ordning en pannkassmet skapar disk, tid, frustration och dessutom blir det knepigt att konka med sig allt med det. Så gör smeten hemma och packa i en mattermos!

Morotssoppa med friterat tunnbröd och turkisk yoghurt

Detta är ett enkelt sätt att börja utflykten med lite mat, barnen gillar att äta mat med händerna! Tips! Häll i varm vatten i termosen innan du fyller på med soppan, på detta sätt är termosen redan varm när soppan ska i!

RECEPT

Tunnbröd med potatisstomp och lax

8 stycken, Tunnbrödsrullarna går kanonbra att äta kalla, men testa gärna att slå in de i folie och värm på utegrillen!

Du behöver:

  • Ca 400 g mandelpotatis
  • 4 msk smör
  • 4 stötta enbär
  • 3/4 tsk timjan
  • Salt
  • Nymald peppar
  • 150 g varmrökt laxfilé
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 fintärnat äpple
  • 4 mjuka tunnbröd

Gör så här:

  1. Tvätta potatisen ren, behåll skalet. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt ånga av.
  2. Mosa potatisen grovt tillsammans med smör, enbär, timjan, salt och peppar.
  3. Fördela potatis och finfördelad lax på brödet. Strö över purjolök och äpple.
  4. Rulla ihop till rullar från långsidan. Dela rullarna tvärs över. Slå in i folie eller smörpapper.
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken