Med en torkugn kan du dra ur fukt ur grönsaker och frukt, och skapa läckra torkade snacks med alla vitaminer och enzymer bevarade. Utöver att laga läckra chips av frukt, kan du också göra saker som grönsakskex, müslibars, tortillas, tårtbottnar, småkakor, beef jerky (torkat kött) och en mängd andra hemlagade specialiteter. Den fina med en torkugn, eller dehydrator, är att du kan tillaga dina råvaror vid låg temperatur, och därmed bevara den det ursprungliga näringsvärdet. I jämförelse med att använda en vanlig ugn vid låg temperatur, är en dehydrator långt bättre. Utöver att den är extremt strömsparande så utmärker en dehydrator sig med att ge en bättre cirkulation av luften och en mer exakt temperaturkontroll. De flesta modellerna är utrustade med en timer, så att du enkelt kan ställa in tiden för ditt ändamål. Enkel rengöring gör dessutom att du vill använda den om och om igen. Bagaren och Kocken har svamptorkar i olika storlekar och färger, bland annat från amerikanska Excalibur. Kvalitativa torkugnar till bra priser. Vi levererar din svamptork snabbt och med en hög service. Att torka mat har länge använts av människor för att konservera mat. Torkningen ger en mycket längre hållbarhet till maten.
Lägg dina favoritörter på tork! När allt är torkat kan man göra lite olika blandningar. Myntan kan lätt ta överhand, och sötverbenan är flera gånger sötare än örten stevia, så av de behöver man kanske bara ett eller ett par blad. Det är också trevligt att torka äppleskal som man kan ha i örtte-blandningarna. Passa på när du gör äpplemos eller äpplepaj och ändå ska skala äpplen, minska matsvinnet och använd hela frukten, win-win! Koka upp vatten. häll hela torkade blad och blommor i din favorit tekopp och häll sedan på det heta vattnet (obs ej kokande!) och låt dra. Tillsätt lite honung om du vill och njut sedan av ett grönt örtte du aldrig smakat förr... Så överraskande gott!