Våren är säsongen som många tycker allra mest om. Det är under denna tid naturen vaknar till liv på allvar
och där blomning och grönska återigen gör entré efter vinteruppehållet. Just nu finns det massvis med gott
från naturen att ta tillvara på. Vi har tagit hjälp av Det Vilda Skafferiet, med Simon Quartey i spetsen, som
har skapat två glassrecept med oväntade, men fantastiskt goda, smakkreationer.
Med alkoholfritt mousserande
Recept för 6 port
Sorbet med ingredienser som får minnet att vandra till skolavslutningar och försommar.
Servera sedan sorbeten direkt med en skvätt bubbel och garnera med en klase syrén.
Med färska hallon och vårblommor
Recept för 6 port
Alla somrar behöver sin glass. Här är en variant där du tar tillvara på bladen på din svarta vinbärsbuske.
Kommande sommartider och firanden av olika slag innebär ju att det är hög tid att njuta av - och imponera med - glass, tårtor eller somriga luncher.
Här tipsar vi om KitchenAids nya kraftfulla sladdlösa system. Samma löstagbara batteri driver alla sladdlösa KitchenAid Go-apparater, så att du
enkelt kan alternera mellan dina maskiner, och lyckas med glassen - varje gång.
Nu njuter vi av varma och lata dagar i solen och äter förhoppningsvis glass som aldrig förr. Det är faktiskt
enklare än du tror att göra egen glass hemma. Vi låter mästerkocken Emilia Nilsson guida oss genom tre olika
glassar - en hallonsorbet, en kladdkakeglass och en kaffeglass. I filmerna visar hon hur hon går tillväga och
längst ner på sidan hittar du recepten!
12 port
Tips! Denna glass funkar även att göra utan glassmaskin, häll då smeten direkt i formen och frys
Sockerlag
Hallonsorbet
Sockerlag
Hallonsorbet
med brynt smör och havssalt
10 port
Vaniljglass
Kladdkaka med brynt smör
Topping
Vaniljglass
Kladdkaka med brynt smör
Om du inte vill göra glasspinnar av all glass så kan du bara hälla den i en plastlåda och äta som kulglass.
Att göra pinnglassen
Topping