Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Sommar och glasstider!

Nu njuter vi av varma och lata dagar i solen och äter förhoppningsvis glass som aldrig förr. Det är faktiskt
enklare än du tror att göra egen glass hemma. Vi låter mästerkocken Emilia Nilsson guida oss genom tre olika
glassar - en hallonsorbet, en kladdkakeglass och en kaffeglass. I filmerna visar hon hur hon går tillväga och
längst 
ner på sidan hittar du recepten!

FARMORS KAFFEGLASSTÅRTA

HALLONSORBET MED LIME

KLADDKAKSGLASS MED BRYNT SMÖR OCH HAVSSALT

recept

Farmors kaffeglasstårta

Du behöver

12 port

  • 6 dl grädde 40% fett
  • 2 msk snabbkaffe, malt till ett fint pulver
  • 4 äggulor
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 dl florsocker
  • 100 g marängdroppar

Gör så här

  1. Vispa grädde, vailjpulver och finmalt snabbkaffe lättvispat. (vispa inte för hårt)
  2. Vispa äggulorna och florsockret krämigt och vitt, vänd ihop grädden och äggvispet med en slickepott. Häll smeten glassmaskinen och kör lätt krämigt fruset i konsistensen, addera marängdropparna på slutet i glassmaskinen så att de blandas i glassmeten.
  3. Häll i en form och frys in. Servera med bär och om du vill lättvispad grädde.

Tips! Denna glass funkar även att göra utan glassmaskin, häll då smeten direkt i formen och frys

Hallonsorbet med lime

Du behöver

Sockerlag

  • 300 g vatten
  • 640 g socker
  • 100 g ljus honung

 Hallonsorbet

  • 500 g hallon
  • 300 g sockerlag
  • 50 g vatten
  • 1 lime, saft och zest

 

Gör så här

Sockerlag

  1. Häll vattnet och sockret i en kastrull, koka upp och koka tills sockret löst sig. Ta av värmen och låt svalna tills du kan ta på kastrullen, ca 50 grader.
  2. Rör ner honungen.

Hallonsorbet

  1. Häll alla ingredienser i sorbeten i en skål och mixa med en stavmixer. Mixa inte för länge då den blir besk om du mixar sönder kärnorna. Sila sorbeten med en finmaskig sil.
  2. Häll i glassmaskinen och frys till önskad konsistens, frys in i frysen.
  3. Servera med bär!

Kladdkaksglass på pinne

med brynt smör och havssalt

 

Du behöver

10 port

Vaniljglass

  • 300 g grädde, 40% fett
  • 300 g mjölk, 3% fett
  • 120 g strösocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 100 g äggula
  • 100 g mörk choklad 70% kakao
  • 4 g salt

Kladdkaka med brynt smör

  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • ¾ dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 krm vailjpulver
  • 1 ¾ dl vetemjöl

 

Topping

  • 200 g mörk choklad 70% kakao
  • Havssalt

Gör så här

Vaniljglass

  1. Koka upp socker, grädde, mjölk och vaniljpulver, ta av de från värmen.
  2. Vispa sönder äggulorna i en bunke, addera lite av den varma gräddblandningen i äggulorna och vispa samtidigt som du häller i resten av gräddblandningen. (det gör man för att inte koagulera äggen)
  3. Häll tillbaka glasssmeten i kastrullen och värm sakta upp till 83 grader under omrörning.
  4. Ta av värmen och låt smeten svalna, gärna stå i kylskåp under natten.

Kladdkaka med brynt smör

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, fortsätt röra runt i smöret tills det börjar skumma och doftar brynt och karamelligt.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–24 min. Låt den svalna i formen.

Om du inte vill göra glasspinnar av all glass så kan du bara hälla den i en plastlåda och äta som kulglass.

Att göra pinnglassen

  1. Häll glassmeten i glassmaskinen, låt den gå i ca 40 minuter eller tills den är krämigt frusen i konsistensen (som mjukglass).
  2. Skär 1/3 av kladdkakan(spara resten till fika) i små kuber ca 1x1 cm.
  3. När glassen är klar, addera kladdkaksbitarna i glassen när den känns som mjukglass i konsistensen.
  4. Fyll glassformarna med glass och sätt i en glasspinne i varje, frys in.

Topping

  1. Koka upp vatten i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och smält dem på vattenbadet i en rostfri bunke.
  2. Ta ur glasspinnarna ur formarna och doppa snabbt i chokladen, låt droppa av i nån sekund innan du lägger dem på en frusen tallrik. Strö över lite havssalt. Frys in!
Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken