Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st

Glass med naturens smaker

Våren är säsongen som många tycker allra mest om. Det är under denna tid naturen vaknar till liv på allvar
och där blomning och grönska återigen gör entré efter vinteruppehållet. Just nu finns det massvis med gott
från naturen att ta tillvara på. Vi har tagit hjälp av Det Vilda Skafferiet, med Simon Quartey i spetsen, som
har skapat två glassrecept med oväntade, men fantastiskt goda, smakkreationer.

 

Syrén- & Rabarbersorbet

Med alkoholfritt mousserande
Recept för 6 port

Sorbet med ingredienser som får minnet att vandra till skolavslutningar och försommar. 

Du behöver:

  • 225 gram Vatten
  • 225 gram Socker
  • 100 gram Rabarber
  • 50 gram Syrénblommor
  • 25 gram Glykossirap
  • 3 gram Agar Agar
  • 1 st Citron (skivad)

Gör såhär: 

  1. Koka upp vatten, socker, agar agar, rabarber och glykossirap i en kastrull. Koka i 2 min.
  2. Ta av från värmen och låt svalna till 50-60 grader.
  3. Tillsätt syrénblommorna och den skivade citronen och låt dra i 10 min med lock.
  4. Sila därefter genom finmaskig sil ner i en bunke och låt svalna tills rumstemperatur.
  5. Kör sedan i glassbehållaren till din Kitchenaid tills jämn och fin konsistens (ca 30-40 min).

Servera sedan sorbeten direkt med en skvätt bubbel och garnera med en klase syrén.

 

Svartvinbärsbladsglass

Med färska hallon och vårblommor
Recept för 6 port

Alla somrar behöver sin glass. Här är en variant där du tar tillvara på bladen på din svarta vinbärsbuske. 

Du behöver: 

  • 225 gr Vispgrädde
  • 225 gr Mjölk
  • 110 gr Äggula
  • 110 gr Socker
  • 25   gr Glykossirap
  • 25   gr Svartvinbärsblad (hackade)
  • 1 tsk salt

Gör såhär: 

  1. Blanda samtliga ingredienser utom äggulan och bladen, koka upp under omrörning.
  2. Låt svalna till 50-60 grader och montera därefter ner äggulan med ballongvisp och värm upp glassmeten under konstant omrörning till 82 grader.
  3. Häll sedan smeten i en bunke och låt svalna tills rumstemperatur.
  4. Häll ner de hackade svartvinbärsbladen och mixa slätt med stavmixer.
  5. Sila nu smeten genom finmaskig sil direkt ner i glassbehållaren till din KitchenAid och kör tills jämn och fin konsistens (ca 30-40 min).
  6. Servera gärna glassen direkt efter den är klar i maskinen. Garnera med hallon och fina ätbara vårblommor.

Duka upp ute för glassfest!

KitchenAid Go – ETT BATTERI – OÄNDLIGA MÖJLIGHETER

Kommande sommartider och firanden av olika slag innebär ju att det är hög tid att njuta av - och imponera med - glass, tårtor eller somriga luncher.
Här tipsar vi om KitchenAids nya kraftfulla sladdlösa system. Samma löstagbara batteri driver alla sladdlösa KitchenAid Go-apparater, så att du
enkelt kan alternera mellan dina maskiner, och lyckas med glassen - varje gång. 

 

LÄS MER OM KITCHENAID GO

Utvalda glassmaskiner

Lades i varukorgen
Gå till kassan

Andra kunder köpte också:

Visa alla tillbehör
Gå till kassan
Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken