I nya Akio-serien hittar du ett gediget gäng knivar av hög kvalitet, noga utvalda för att kunna täcka alla
behov i köket när det kommer till att skära, hacka, finhacka och tärna. Knivarna är tillverkade med Damaskus-
teknik i 67 lager rostfritt stål, vilket ger varje blad ett unikt vackert mönster. De har en hårdhet på 60-62 HRC,
högre än traditionella europeiska knivar, vilket gör att de håller sig skarpa längre. Handtagen är tillverkade av
ljust pakkaträ, ett kompakt och slitstarkt material. Tack vare det vackra Damaskus-bladen ihop med det ljusa
träslaget kan du med fördel låta knivarna hänga framme på en knivlist, nästan som dekoration.
Vill du kunna hålla dina köksknivar i toppskick? Med en Dual Stone våtslipsten från Mareld är det enkelt
att hålla knivarna vassa på ett effektivt sätt. Slipstenen är tillverkad av vit korund och har två sidor med
olika grit, så att du får både en grövre och en finare sida. Ju lägre grit stenen har, desto grövre är den. Du
kan välja mellan tre olika varianter utifrån dina egna behov. Samtliga varianter passar både japanska och
europeiska knivar.
Precis som det mörkgrå, kalla havet möter de varma granitklipporna på sommaren, möter det varma träslaget det kalla stålbladet. Det finns något smått förtrollande över kontraster, det karga mot det mjuka, det behagliga mot det råa. Sådan är naturen. Och det är tack vare naturen du håller och känner det mjuka träet och den välbalanserade kniven i din hand. Tack vare naturen har vi goda råvaror som rädisa, abborre och brie att skära i. För vartenda verktyg och varenda ingrediens ska ha naturen ha tack. En riktigt bra produkt får på ett helt fantastiskt sätt fram smak, doft och textur i din råvara. Att ta fram de bästa köksredskapen är ett sätt att visa respekt för naturens resurser.