Bagaren och Kocken AB

Sous Vide

Som så mycket annat i köket kommer sous vide från Frankrike. Precis som mycket annan mat som kommer från Frankrike så är sous vide smart, roligt och fantastisk gott. Vad är då sous vide? Och hur gör man?

Sous vide betyder "under vakuum" på franska och sous vide går ut på att maten tillagas vid låg och precis temperatur under en längre period, alltså en slags långtidstillagning. Vanligtvis förpackar man maten i förseglade påsar som man lägger i speciella sous vide-kokare. Sous vide-kokare är en speciell slags köksmaskin som håller precis rätt temperatur på maten. Länge har sous vide varit en exklusiv vakuumtillagning som bara innefattat fina restauranger och som krävt stora och superdyra maskiner. Det håller på att luckras upp och bland annat ar OBH Nordica en sous vide-maskin av hög kvalitet men som inte ruinerar plånboken helt.

Med en sous vide-kokare tillagar du maten under vakuum och får ett perfekt resultat varje gång. Bagaren och Kocken säljer under denna kategori sous vide-kokare som gör det enkelt och roligt att laga sous vide hemma. Vi på Bagaren och Kocken älskar nya sätt att laga mat på och sous vide är verkligen en spännande metod som vi vill att folk ska kunna testa i sina egna kök.

 

Sous Vide