En av årets stora mathelger står runt hörnet. Duka lite fint, laga något gott och kanske skäm bort dig själv eller någon du
tycker om med en fin påskpresent. Vi kikar in hos Anna Carolina Magnusson som driver instagramkontot annacarolinebakar för
att inspireras av hur hon dukar till påsk. Dessutom delar hon med sig av tre ljuvliga recept till en lyxig trerätters påskmiddag!
Ljusgul tårta med små påskägg som dekoration, red velvet cupcakes med tjusigt spritsad frosting eller varför
inte små chokladpraliner i påskiga former? Låt kreativiteten flöda och gå loss med färg i årets påskbak!
Påsktårtan får gärna vara lite "mycket"! Ös på med färgglada dekorationer och påskgodis i olika former så att den känns som en frodig påskbukett.
En vårig meny är satt för den stundande påskmiddag! Till förrätt serveras en fräsch tallrik med primörer,
rökt lax, rakor och en piggt grön sås. Till huvudrätt oxfilé med vinegrettbaserad potatissallad och fetaostkräm.
Avslutningsvis en vispad pannacotta med en syrlig mangosås, maränger och chokladägg.
Lycka till med din dukning!
Tips! Ha äggjakt eller bjud gästerna på en fördrink ute i vårluften! Samlas runt en värmande eld eller
servera ett gott tilltugg på Big Green Eggs gulligaste grill.
En sötsyrlig tårta med saftiga bottnar varvade med lemon curd och italiensk maräng. Om du gillar sötsyrliga tårtor, då är denna tårtan för dig.
Tips! Det går jättebra att baka tårtbotten 1-2 dagar i förväg. Tänk på att plasta in dem så att de inte torka ut. Lemo curd går också bra att förbereda 2-3 dagar och förvara i kylen i en burk med.
10-12 bitar
Tårtbotten
Lemon curd
Italiensk maräng
Citron och dillmajonnäs
Citron och dillmajonnäs
Sparris
Servering
Till servering
Vingrettbaserad potatissallad
Fetaostkräm
Helstekt oxfile med smak av vitlök och timjan
Servering
Mangosås
Till servering
Pannacotta
Mangosås