Måndag - Riv 2,5 kg rödkål, en mandolin är att föredra men fungerar även med en osthyvel. Smaksätt salladen med 1,5 dl rapsolja, 0,5dl äppelcidervinäger, 1 msk flytande honung, salt och peppar. Slå salladen mjuk med en träslev. Servera 1/5 av salladen och ställ in resten i kylen.
Tisdag - Lyft ut en 1/4 av salladen i en skål och hacka ner 2 tärnade äpplen och 2 dl rostade mandlar. Servera och njut.
Onsdag - Lyft ut en 1/3 av salladen och blanda ner 0,5 dl majonnäs, 1 msk riven ingefära, 1 msk sesamolja, 3 msk sesamfrön, juice från 1 lime, 0,5 tsk soja och gärna 0,5 tsk chiliflakes.
Torsdag - Ta hälften av den kvarvarande salladen, tillsätt 200 g kapris och zest och juice från 1 citron
Fredag - Äntligen fredag. Mixa en dressing av 200 g frysta lingon, juice från en apelsin och 2 msk olja. Tillsätt rostade solrosfrön och gärna lite färsk hackad mynta.
Tips: Har du ätit mer sallad än förväntat så går det jätte bra att förstärka den med lite rivna morötter under veckan.