Välkommen till en värld av knivar! På Bagaren och Kocken sätter vi stort värde i att tillhandhålla ett brett sortiment av knivar. Det här inlägget riktar sig både till dig som vill lära dig mer om våra olika knivtyper och till dig som vill ta reda på vilken kniv som passar just dina behov. Trevlig läsning!
Botanisera tillsammans med oss bland olika typer av knivar och material. Det finns en uppsjö av varumärken och vi lyfter upp de mest populära för att ge vägledning.
Vilka köksknivar har vunnit bäst-i-test genom åren? Här följer en sammanställning över vilka knivar som har- och fortsätter att kamma hem fina utmärkelser. Läs vidare för att hitta din favorit.
Vi brinner för våra köksknivar! I knivskolan djupdyker vi i intressanta frågor som skillnaden på en Europeisk och Japansk kniv, har antal lager stål någon betydelse för knivens prestanda samt vad menas med damaskering? Det här och mycket mer får du svar på i knivskolan, häng med!
Vi vill hjälpa dig att ta hand om dina favoriter i knivlådan så att de håller i generationer. Här har vi samlat våra bästa tips på hur du sköter om dina knivar. Nu sätter vi igång!