Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Varukorg Varukorg Visa varukorgen Gå till kassan Din varukorg är tom
0
Lades i varukorgen
st
Bakformar som överraskar: Bli husets mästerbagare

Bakformar som överraskar: Bli husets mästerbagare

Gör dig själv till en mästerbagare. Med de många bakformarna från Nordic Ware blir det lätt att baka vackra kakor. Det finns ett stort urval av formar, med detaljer som överraskar de flesta. De gjutna formarna ger bättre kontroll över bakningen låter dig skapa kakor med otroliga detaljer. Oavsett vad det är för högtid; bröllop, födelsedag, Halloween, eller bara en vanlig fredagskaka, hittar du formen hos Nordic Ware.

Nordic Ware är en ledande tillverkare av innovativa köksredskap. De tillverkar sina produkter i USA och skapar stort värde för användare över hela världen med sin exceptionella kvalité. Sedan starten 1946 har hållbarhet var ett nyckelord hos Nordic Ware – produkterna tillverkas nämligen för att hålla i flera generationer. Bakformarna är tillverkade i gjuten aluminium, ett material som bidrar med just lång hållbarhet, utan att absorbera färg, smak eller lukt från råvarorna. Formarna bibehåller den ursprungliga formen och håller högsta kvalité, något som Nordic Ware alltid strävar efter.

3 populära formkakor

Kanelbulle med rostade pekannötter

Ingredienser:
Degen:
385 g. mjöl
1 ½ tsk. bakpulver
1 tsk. bikarbonat
¾ tsk. salt
230 g. mjukt smör
60 g. smält kokosolja
335 g. socker
4 stora ägg
1 msk. vanilj
1 tsk. rivet apelsinskal
490 g. creme fraiche

Pekan-fyllning:
125 g. finhackade pekannötter, lätt rostade
3 msk. socker
3 msk. brunt farin
2 tsk. kanel
2 tsk. osötat kakaopulver
½ tsk. salt

Glasyr (valfritt):
100 g. florsocker
1 tsk. vanilj
3 msk. osaltat smör
1 tsk. mjölk
1 kryddmått salt.

Så gör du:
Värm ugnen till 175 grader. Smöra formen grundligt så att hela formen täcks av fett.

Förbered degen: Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål för sig. Vispa smör och kokosolja på medelhastighet – tills det är slätt, ca 1–2 minuter. Tillsätt ⅓ av sockret åt gången och vispa till det är krämigt och luftigt. Tillsätt ett ägg åt gången och blanda in noggrant. Tillsätt därefter vaniljen. Vispa på lägsta hastighet och tillsätt mjölblandningen och creme fraichen i små mängder åt gången – börja och sluta med mjölblandningen. Var noggrann med att inte över-vispa degen.

Förbered fyllningen: Blanda försiktigt alla ingredienser med fingrarna i en mellanstor skål till det att det är väl sammanblandat.

Fyll bakformen: Börja med att täcka hela botten med deg. Lägg därefter en del av fyllningen ovanpå. Fortsätt på detta sätt och se till att det sista lagret består av deg. Bäst är om du har fyra lager i formen. Ta därefter en kniv och linda runt degen för marmorering. Avsluta med att försiktigt banka formen i bordet så att eventuella lufthål försvinner.

Grädda i ugn till att degen är gyllenbrun på toppen och sidorna börjar släppa kanten. Är du osäker på om den är klar kan du använda en sticka. Om stickan är ren från deg är den stora bullen klar. Den bör gräddas i 50–60 minuter. Låt den svalna på ett galler i 10 minuter innan du tar ut den ur formen.

Servera med glasyr: Smält smöret i mikrovågsugnen, tillsätt därefter vanilj, salt och socker och rör runt tills det är jämnt blandat. Använd upp till 1 tsk mjölk för att uppnå önskad konsistens. Häll därefter ut blandningen över den svalnande bullen.

Använd denna form: Krona sockerkaksform
Denna form för verksamhetens 70 års-jubileum. Och det finns inget bättre sätt att hylla verksamheten än skapa en form som påminner om en krona – som dessutom är i gul.

Mjuk chokladkaka

Ingredienser:
400 g. mjukt smör
260 g. socker
6 stora ägg
240 g. florsocker
260 g. mjöl
75 g. osötad kakao
250 g. finhackade valnötter

Glasyr:
75 g. florsocker
25 g. osötad kakao
2 msk. mjölk

Så gör du:
Värm ugnen till 160 grader. Smöra formen grundligt och ställ åt sidan.

Förbered degen: Blanda smör och socker i en stor skål till det är luftigt och krämigt. Tillsätt äggen ett åt gången. Försäkra dig om att det första är noggrant blandat innan du tillsätter nästa. Därefter tillsätter du gradvis florsocker och blandar ihop ordentligt. Rör i mjöl, kakao och de hackade valnötterna, blanda ordentligt.

Häll över degen i formen och fördela den jämnt. Då mitten gärna ska vara mjuk kan tiden i ugn variera. Grädda den i ca 60–65 minuter. Låt den därefter svalna på ett galler i 60 minuter innan du tar ut den ur formen. Lägg den på ett fat och låt den svalna ytterligare en stund innan du häller på glasyr.

Förbered glasyr: Blanda florsocker, kakao och mjölk till en krämig konsistens. Vill du att glasyren ska vara tunnare kan du tillsätta mer mjölk. Häll försiktigt glasyren över kakan och låt den rinna ner över sidorna.

Använd denna form: Heritage bakform
Den klassiska formen med inspiration från det amerikanska. Formen har hål i mitten och ett elegant mönster runt toppen.

Brun pekannöts-kaka

Ingredienser:
230 g. smör
260 g. mjöl
1 ½ tsk. bakpulver
½ tsk. salt
65 g. pekannötter
100 g. brunt farin
100 g. socker
4 ägg
½ tsk. vanilj
2 ½ dl. mjölk

Så gör du:

Värm upp ugnen till 160 grader. Smöra formen med smör eller olja och se till att samtliga delar är omhändertagna – det blir så mycket lättare att få ut kakan då!

Smält och bryn smöret på hög värme i en stekpanna. Häll över det i en skål och ställ in i kylen tills det svalnat – ca 10–15 minuter. Blanda mjöl, bakpulver, salt och pekannötter och ställ åt sidan. Blanda det brynta smöret med socker till det är luftigt. Tillsätt äggen, ett åt gången, och därefter vaniljen. Blanda på låg hastighet och tillsätt långsamt mjölblandningen och mjölken. Blanda ordentligt.

Häll blandningen i formen och banka den försiktigt i bordet för att eventuella luftbubblor ska försvinna. Grädda den i ca 1 timme eller använd en sticka – kommer den upp utan deg på är kakan klar. Låt den svalna på ett galler i 10 minuter och ta sedan ut den ur formen .

Använd denna form: Heritage Tårtform

En klassisk kaka är garanterat ett plus på alla kaffebord. Nu har du möjlighet att baka din egen version med ett riktigt elegant mönster.

Över 50 olika formar

Det finns ett brett urval av formar som alla, vackert ramar in din kaka. Och även om det är lätt att välja ut sina favoriter bland formarna, är det inte alltid lika lätt att veta vad du ska baka i dem.

Med ett urval på över 50 olika formar finns det inga ursäkter till att inte vara kreativ i köket, när det gäller bakning. Det är bara fantasin som sätter gränserna för både kakor och dekorationer.

Vi hjälper dig lyckas i köket
Alltid 365 dagars öppet köp
Gratis frakt när du handlar för över 500 kr. (*gäller ej skrymmande gods)
Officiell återförsäljare av alla varumärken
Vi har spridit köksglädje sedan 2005
Läs mer om Bagaren och Kocken